RO EN
Coșul este gol

Opinii despre piata de lacuri si vopsele - Sarcom

Marinica Potop, director general al companiei Sarcom-Valcea: Piata de lacuri si vopsele din Romania nu a depasit, in 2008, valoarea de 120-130 milioane de euro. Pentru 2009 apreciez (intr-o perspectiva optimista) o scadere de 10%-20%, previziunile realiste indicand o diminuare cu 30%-40% a domeniului. Nu cred ca vom depasi prea repede acest moment din punct de vedere psihologic.
In Romania se resimte acut nevoia de constructii. Din nefericire sectorul este blocat. Segmentul cel mai putin afectat este cel industrial, insa acesta consuma putine produse de finisare. In primul trimestru din 2009 au scazut cu 20% livrarile, comparativ cu aceeasi perioada din 2008. In acest an dorim sa realizam o cifra de afaceri de 32 milioane de lei, in crestere cu 2 milioane fata de 2008 (cand am inregistrat venituri de 30 milioane de lei), dar la o estimare realista apreciez ca vom realiza o cifra de afaceri de 27 de milioane de lei. Principala problema pe care o intampinam este legata de lipsa creditarii si, implicit, scaderea cererii. Pentru intervalul urmator am stabilit lansarea pe piata a cel putin trei produse care nu necesita investitii in utilaje, ci in cercetare si promovare".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter