RO EN
Coșul este gol

KNAUF INSULATION: Crestere a vanzarilor, in 2010

Knauf Insulation este furnizor de sisteme pentru izolatii pentru toate tipurile de aplicatii din constructii. In portofoliul companiei sunt incluse materiale din vata minerala de sticla /bazaltica si placi din lemn-beton, utilizate pentru izolarea termica si fonica. Societatea este prezenta in Romania din luna ianuarie 2008, ca reprezentanta a diviziei de izolatii a grupului german Knauf - important producator si distribuitor de materiale pentru constructii la nivel european, cu o cifra de afaceri anuala de 5,6 miliarde euro.
 
Adrian Garofeanu, director comercial al Knauf Insulation Romania: "Din cauza climatului economic dificil din aceasta perioada, piata materialelor de constructii este intr-o continua scadere, tendinta reflectata si in sectorul sistemelor de izolatii. Dependenta de pret continua sa se manifeste in domeniu, clentii preferand materiale ieftine fara a tine cont de calitate. Acest lucru poate avea un efect negativ pe termen lung, deoarece una din principalele beneficii ale izolarii este de a reduce consumul energetic si cheltuielile financiare cu incalzirea locuintelor, iar prin utilizarea unor materiale nepotrivite nu se pot obtine avantajele maxime ale unei izolatii eficiente. In acelasi timp, in 2010 preturile au inregistrat o usoara scadere din cauza reducerii cererii si a cresterii concurentei intre producatorii de pe piata, dar si intre constructori. Au existat companii care au inregistrat majorari ale veniturilor si in acest an, respectiv firmele care s-au adaptat conditiilor economice. Astfel, au continuat investitiile in deschiderea de noi magazine de retail sau centre logistice. Pentru noi livrarile catre acest segment au o pondere importanta in volumul vanzarilor, reusind, astfe, sa ne atingem obiectivele propuse pana in prezent. Existenta acestor investitii este un semn pozitiv, insa trebuie sa tinem cont ca majoritatea au fost planificate in 2009, context in care devine dificila o prognozare a perioadei urmatoare. Majorarea TVA si reducerea salariilor bugetarilor au avut un efect negativ si asupra pietei materialelor de constructii, consumatorul final fiind afectat de aceste masuri. Totusi, datorita unei strategii corecte si bine planificate de abordare a pietei am reusit o crestere a afacerilor fata de anul precedent, tendinta ce estimam ca se va mentine pana la sfarsitul acestui an. In Romania comercializam o gama variata de sisteme de izolare din vata minerala de sticla si bazaltica, fabricate de unitatile de productie detinute de grupul german Kanuf Insulation. Anul trecut am lansat un produs revolutionar in domeniu, respectiv vata sticla obtinuta cu tehnologia Ecose, pe baza unor materii usor regenerabile care inlocuiesc produsele chimice pe baza de petrol".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter