RO EN
Coșul este gol

KNAUF INSULATION: Certificare a unitatilor de productie din Europa, in 2011

Termoizolarea eficienta a cladirilor din Europa ar putea genera economii de energie in valoare de 270 miliarde euro, echivalentul consumului a 3,3 milioane de barili de petrol pe zi in UE, potrivit informatiilor incluse in raportul anual de susenabilitate elaborat de oficialii Knauf Insulation, unul dintre cei mai importanti furnizori globali de produse pentru izolare. "Nu trebuie neglijat potentialul de economisire a energiei al cladirilor, care sunt responsabile pentru 40% din consumul la nivel global. Izolarea termica a imobilelor nu este un proces costisitor, iar amortizarea investitiei se realizeaza rapid. De asemenea, se reduce consumul de energie (implicit, valoarea facturilor pentru utilitati), iar emisiile de dioxid de carbon se diminueaza cu peste 30%", se arata in documentul citat. Tinta UE pentru anul 2050 vizeaza reducerea consumului de energie al cladirilor cu pana la 85%, pentru a contribui la atenuarea efectelor negative ale modificarilor climatice.
Un obiectiv prioritar in acest an al grupului Knauf Insulation este reprezentat de certificarea tuturor unitatilor de productie situate in Uniunea Europeana si in tarile CSI, pe patru axe de conformitate: managementul calitatii, al mediului, al energiei si sanatatii ocupationale (ISO 9001, ISO 14001, ISO 16001, respectiv ISO 18001). De asemenea, planurile companiei pentru anul in curs includ: cresterea gradului de utilizare a materialelor reciclate si a energiei nepoluante (obtinute din surse regenerabile) in productie, precum si imbunatatirea eficientei energetice. "Izolatia are un rol esential la crearea unui mediu construit sustenabil. In acelasi timp, producatorii de sisteme specifice trebuie sa raspunda noilor cerinte ale UE atat pentru materialele in sine, cat si pentru procesul de fabricatie, care trebuie sa fie sustenabil", a declarat Tony Robinson, presedintele grupului Knauf Insulation.
***
Compania Knauf Insulation este activa in peste 35 de tari, avand 30 de capacitati de productie si un centru de cercetare - dezvoltat pentru produse pe baza de vata minerala, bazaltica, polistiren extrudat /expandat, precum si polietilena extrudata. De la jumatatea anului 2009, grupul comercializeaza sistemele marca Ecose, aceste produsele fiind realizate printr-o tehnologie prin care se elimina colorantii artificiali din procesul de productie a vatei minerale. Informatii suplimentare, la www.knaufinsulation.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter