RO EN
Coșul este gol

ADEPLAST: A inceput constructia fabricii de polistiren din Ploiesti

Compania Adeplast va investi 4,5 milioane de euro pentru executia unei fabrici de polistiren expandat in Ploiesti, unitatea urmand a fi operationala din luna august 2011. Lucrarile au fost initiate recent de firma Bauelemente - Ploiesti, care asigura serviciile de antreprenoriat. Liniile de fabricatie vor fi complet automatizate, urmand a avea o capacitate anuala de 700.000 de metri cubi de polistiren. Echipamentele sunt furnizate de companiile Hirsch (Austria, Italia) si Viro (Slovenia). Adeplast va colabora cu producatorul de polistiren Hirsch, din Cluj-Napoca, pentru a livra impreuna termositeme complete, la nivel national. "In anul 2010 au fost puse in opera peste 10 milioane mp de termosistem in componenta carora s-au utilizat materiale produse la fabricile noastre. La finalizarea noii investitii vom deveni cel mai important producator autohton de sisteme complete pentru termoizolare", a declarat Marcel Barbut, proprietarul Adeplast.
Totodata, reprezentantii firmei estimeaza ca vor incepe in acest an si executia unei alte fabrici de adezivi /mortare uscate ce va fi amplasata in centrul Moldovei, unitate care urmeaza a deveni operationala din luna mai 2012. "In primul trimestru am alocat 2,5 milioane de euro pentru productie si dezvoltarea afacerii. Am pus in functiune o linie de uscare a nisipului si doua echipamente de ambalare pentru materiale speciale (in Oradea si Ploiesti). In urma acestor investitii, estimam ca vanzarile proprii de termosisteme ar putea contribui cu aproximativ 40% la veniturile firmei. Printre planurile de viitor ale companiei se afla si constructia unei fabrici de polistiren in regiunea Moldovei, care va fi gestionata in colaborare cu grupul Hirsch", a precizat Marcel Barbut.
In primul trimestru din 2011, Adeplat a inregistrat o cifra de afaceri de 18,1 milioane de lei, in crestere cu 23,2% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut. Pentru intregul an, se estimeaza o majorare de minimum 10% a incasarilor. Informatii suplimentare, la www.adeplast.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter