RO EN
Coșul este gol

General Membrane: Credit de 2,6 milioane euro pentru constructia unei fabrici noi

ING Bank Romania a acordat un credit de 2,6 milioane de euro companiei General Membrane, unul dintre cei mai mari producatori din Romania de membrane bituminoase pentru industria constructiilor, de produse lichide impermeabilizante si polistiren expandat. Cu finantarea primita de la ING, General Membrane a avut in vedere doua investitii importante: constructia unei noi hale de productie pentru polistiren expandat si instalarea unui sistem fotovoltaic integrat pe acoperisul fabricii de la Buzau. 
"Ne bucuram sa fim alaturi de compania General Membrane, sa le sprijinim planurile de a-si creste afacerea si de a construi o noua unitate de productie in Buzau, care va conduce la crearea de noi locuri de munca. Parteneriatul cu compania General Membrane dateaza din 2008, la scurt timp de la infiintarea companiei in Romania si inceputul activitatii de productie in judetul Buzau. Suntem determinati sa ii sustinem in continuare pentru a-si dezvolta capacitatile de productie si portofoliul de produse, dar si pentru a valorifica noi oportunitati de afaceri", a declarat Alexandrina Baluta, Manager Strategie Companii Medii, in divizia Business Banking, in cadrul ING Bank Romania. 
 
Afaceri anuale de 108 milioane lei
In anul 2022, compania General Membrane a inregistrat o cifra de afaceri de 108 milioane de lei.
Activitatea companiei se desfasoara in judetul Buzau, pe o suprafata de peste 28.000 mp, care include hale de productie, laboratoare si spatii de birouri cu aproape 100 de angajati. Noua fabrica de polistiren expandat va genera o crestere cu 20% a numarului de angajati. 
"Nevoia cresterii productiei de polistiren expandat atat pentru piata autohtona, cat si pentru export, inseamna pentru companie o recunoastere a calitatii produselor si o incredere a partenerilor in procesele noastre de productie si distributie. Totodata, suntem preocupati de promovarea tehnicilor de constructie durabile.
 
 
Astfel, pe langa certificarile obtinute ce urmaresc standardele internationale privind mediul inconjurator, am decis sa ne alaturam organizatiei Green Building Council SUA (USGBC). Istoria General Membrane a inceput in Italia, in Ceggia, langa Venetia. De peste 17 ani, activam si in Romania, in judetul Buzau, cu mai multe linii de productie. Le multumim partenerilor de la ING Bank Romania pentru increderea acordata companiei. Finantarea este foarte importanta pentru ca ne ajuta sa ne dezvoltam afacerile in Romania, ceea ce reprezinta o directie strategica pentru noi", a precizat Dorin Florea, General Manager in cadrul General Membrane. 
 
Tehnologii pentru constructii durabile 
General Membrane foloseste numai materiale ecologice compatibile pentru a-si produce membranele bituminoase si utilizeaza, in mare masura, materii prime reciclate. 
Poliesterul necesar pentru armarea membranelor de impermeabilizare provine din recuperarea sticlelor PET, din colectarea diferentiata de deseuri urbane, iar compusii nu contin substante toxice sau nocive. Astfel, toate produsele sunt complet reciclabile si garanteaza un impact nul asupra mediului la sfarsitul ciclului lor de viata. 
Compania General Membrane are peste 600 de clienti, iar produsele sunt comercializate prin 7 puncte de lucru, situate in Buzau, Cluj, Constanta, Craiova, Suceava, Timisoara si Bucuresti. Activitatea comerciala se realizeaza prin reteaua proprie de distributie pe zona Romaniei, Moldovei si Bulgariei si prin intermediul magazinelor de bricolaj. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter