RO EN
Coșul este gol

DOW: Vanzari de 53,7 miliarde USD in 2010

Dow Chemical Company (Dow) - SUA, unul dintre liderii mondiali in domeniul cercetarii si tehnologiilor aplicabile in domeniul constructiilor a consemnat, in 2010, vanzari de 53,7 miliarde USD, in crestere cu 26% fata de nivelul din 2009. Evolutia a fost generata - in proportie de 14% - de majorarea preturilor de comercializare a produselor, o cota de 12% reprezentand impactul sporirii cantitatilor vandute. Veniturile obtinute in statele cu economii aflate in curs de dezvoltare au insumat 16 miliarde USD, fiind inregistrate noi recorduri in regiunile respective. Raportate trimestrial, datele disponibile pentru intervalul octombrie - decembrie 2010 indica un salt de 22% al afacerilor Dow, pana la valoarea de 13,8 miliarde USD. "Pentru perioada urmatoare previzionam noi evolutii optime ale vanzarilor, in special in China, India, Europa de Est si Brazilia. Exista semnale de revigorare a pietelor industriale din America de Nord si Europa. Cu toate ca economia globala este in proces de redresare, suntem precauti in privinta planurilor de expansiune, avand in vedere ingrijorarile generale privind inflatia din statele emergente, rata somajului din SUA si cresterea datoriilor publice ale tarilor dezvoltate din Europa. Ultimele 20 de luni au fost profitabile pentru grup, in aceasta perioada integrand in structurile societatii compania Rohm and Haas si lansand divizia de materiale avansate din punct de vedere tehnologic, actiuni ale caror rezultatele nu au intarziat sa apara", a declarat Andrew N. Liveris, presedintele concernului.
Dow Chemical Company activeaza in Romania prin distribuitori locali de materiale de constructii. Cei mai importanti dintre acestia sunt Rompolykem si Swisspor, care comercializeaza sistemele termoizolatoare Styrofoam. O alta subsidiara importanta a joint-venture-ului este societatea Geocelpro, care livreaza sigilanti siliconici. Printre obiectivele termoizolate cu sisteme Dow la nivel national se afla Spitalul Judetean Constanta si mai multe imobile rezidentiale din Bucuresti. Informatii suplimentare, la www.dow.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter