RO EN
Coșul este gol

AKZONOBEL: Dificultati create de cresterea preturilor la materiile prime

Unul dintre cei mai importanti producatori internationali de lacuri si vopsele - concernul AkzoNobel (Olanda) - a raportat pentru anul 2010 venituri de aproximativ 14,6 miliarde euro, ceea ce reprezinta o crestere de 12% a acestora fata de nivelul din 2009 (cand s-au realizat incasari de 13 miliarde euro). Datele disponibile pentru ultimul trimestru al anului trecut indica o crestere de 17% a veniturilor raportate la aceeasi perioada din 2009, pana la 3,62 miliarde euro. Din punct de vedere al structurii vanzarilor din 2010, pe segmentul de vopsele decorative s-a inregistrat o majorare de 9% a incasarilor, pana la aproximativ 5 miliarde euro. Segmentul de materiale performante pentru finisare /protectie a consemnat livrari in valoare de 4,78 miliarde euro (+16%), iar cel de produse chimice de 4,95 miliarde euro (+13%). Previziunile pentru anul in curs sunt optimiste, managerii concernului olandez fiind increzatori in capacitatea de a depasi dificultatile create de sporirea preturilor pentru materiile prime.
AkzoNobel este prezent in Romania prin firma AkzoNobel Powder Coatings, comercializand sisteme de finisare sub marcile Sadolin, Hammerite si Dulux. Reprezentantii subsidiarei locale au estimat stagnarea cererii de lacuri si vopsele in 2011 la nivelul anului trecut. Informatii suplimentare, la www.akzonobel.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter