RO EN
Coșul este gol

APIVMR: Intentii de implicare activa in elaborarea cadrului legislativ

Piata termoizolatiilor din Romania se confrunta, in prezent, cu o multitudine de dificultati, ce rezida, in principal, in informarea insuficienta a publicului cu privire la avantajele generate de termoizolarea imobilelor, proiectarea/utilizarea incorecta a solutiilor constructive, insuficienta legislatiei referitoare la eficienta energetica a imobilelor etc. Toate aceste probleme pot fi solutionate inclusiv printr-o implicare mai profunda a expertilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Vata Minerala din Romania (APIVMR) in procesul de comunicare catre specialisti si beneficiari a avantajelor ce decurg din utilizarea sistemelor de izolare cu vata minerala.In continuare, Cristian Ciucasu, vicepresedinte al organizatiei face cateva precizari legate de activitatea patronatului.
 
- Cum se deruleaza raporturile asociatiei cu autoritatile publice si ce se poate intreprinde pentru a optimiza acest dialog?
- Desi APIMVR este prezenta de relativ putin timp in peisajul organizatiilor profesionale din domeniul constructiilor, avem convingerea ca o stransa colaborare cu ministerul de resort (Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice) va duce la indeplinirea obiectivelor comune de educare si dezvoltare a pietei. In acest sens, ne manifestam inca o data interesul de a participa, ca factor autorizat, la discutiile publice pe marginea proiectelor de legi si a altor acte normative care au legatura cu activitatea noastra. Solicitarea este justificata de faptul ca reprezentam interesele celor mai importante cinci companii producatoare si importatoare de materiale de izolatie (Gecsat, Knauf Insulation, Rockwool, Saint-Gobain Construction Products – Business Unit ISOVER si Ursa), ale caror vanzari acopera aproape intreaga cantitate de vata minerala livrata pe plan national.  
 
- Precizati, pe scurt, principalele obiective pe care vi le-ati propus pentru intervalul urmator.
- Toti membrii asociatiei au cazut de acord asupra faptului ca este vital sa urmarim atingerea unor tinte importante, cum ar fi, de exemplu: cresterea transparentei operationale; promovarea eficientei energetice si a conceptului de sustenabilitate a cladirilor; informarea celor implicati in activitatile specifice asupra modalitatilor corecte de instalare a termoizolatiilor din vata minerala; mentinerea unei competitii loiale si constructive pe piata de profil; pastrarea unei legaturi stranse cu organizatia europeana omoloaga (EURIMA). In vederea obtinerii acestor rezultate, intentionam ca, in viitor, sa avem o prezenta activa la seminariile si conferintele care abordeaza tematica respectiva. De asemenea, ne vom implica in editarea de materiale informative specializate, pe care sa le punem la dispozitia celor interesati. Este important, totodata, sa participam la anchetele publice si sa devenim membri ai comisiilor care avizeaza noile acte legislative din domeniul constructiilor.
 
- Ce perspective de revigorare are domeniul constructiilor din Romania si, implicit, cel sectorul de vata minerala?
 - Sectorul autohton al constructiilor se poate redresa daca sunt indeplinite, in mod cumulativ, mai multe conditii. In primul rand, este vorba despre imbunatatirea conjuncturii economiei mondiale, intrucat acest segment depinde de accesul la surse financiare putin oneroase. In al doilea rand este evident faptul ca activitatea specifica din Romania poate fi impulsionata, pe termen mediu, de adoptarea unor programe ambitioase de reabilitare termica a constructiilor existente. In ceea ce ne priveste, ramanem deschisi afilierii unor noi membri atat dintre companiile existente pe piata, cat si dintre cele care vor accesa in viitor acest domeniu in tara noastra.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter