RO EN
Coșul este gol

VDMA: Crestere cu 5% a pietei de echipamente de constructii


Asociatia germana de inginerie pentru constructii (VDMA) este una dintre cele mai puternice organizatii industriale europene, ale carei obiective declarate pot fi sintetizate astfel: actiune in retea, orientare spre viitor, compatibilizare intre noile tehnologii si factorul uman, respectiv raportare a Europei la restul mapamondului. VDMA are peste 3.000 de membri si dispune de serviciile a circa 400 de experti in diverse domenii.

Christof Kemmann, presedinte al VDMA: "Vanzarile de echipamente pentru industria de profil se vor majora cu 5% in 2010, dupa ce anul trecut a fost inregistrat un declin masiv, de 18%. In aceste conditii, incasarile pe acest segment au totalizat 4,2 miliarde euro. Toate tipurile de utilaje de constructii au fost afectate de actuala recesiune, cu exceptia celor destinate executiei de tuneluri. O scadere si mai dramatica a fost consemnata in domeniul echipamentelor specializate in productia de materiale, unde vanzarile au insumat doar 5,1 miliarde euro, cu 58% mai putin fata de 2008. Daca se realizeaza o analiza a exporturilor, se poate constata ca livrarile pe pietele externe au avut o diminuare mai puternica (-46%), comparativ cu scaderea de 33% ce a avut loc in ceea ce priveste Germania. In pofida acestor conditii deloc incurajatoare, asociatia noastra estimeaza ca trendul general va capata o turnura pozitiva. Cu toate acestea, performantele din anii precedenti crizei vor fi greu de realizat pe termen scurt, in pofida faptului ca actuala criza economica, dupa toate datele disponibile, a luat sfarsit. Cele mai dinamice piete vor fi in continuare China si restul statelor din Asia si America Latina, tari aflate in curs de dezvoltare. In aceste conditii, targul international de specialitate Bauma 2010, desfasurat la Munchen in luna aprilie a.c., va reprezenta principala oportunitate pentru companiile din bransa de a recuceri increderea beneficiarilor".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter