RO EN
Coșul este gol

ADUC: Investitiile in infrastructura vor stimula cererea de utilaje specifice


Raspunzand unor intrebari referitoare la evolutia pietei de utilaje si echipamente pentru constructii, Petre Moroianu, secretar general al Asociatiei Distribuitorilor de Utilaje pentru Constructii (ADUC), a precizat ca, anul trecut, nivelul livrarilor de utilaje s-a diminuat cu 76% comparativ cu 2008. Pentru acest an se estimeaza mentinerea vanzarilor la nivelul din 2009.
 
Petre Moroianu, secretar general al ADUC: “Piata utilajelor si echipamentelor pentru constructii este in stransa corelare cu cea a constructiilor. Avand in vedere ca domeniul constructiilor a suferit o puternica contractare incepand cu trimestrul al IV-lea din 2008 si continuand in 2009, piata utilajelor de constructii a avut acelasi trend. Putem sublinia insa ca piata utilajelor de constructii a avut un regres mai accentuat deoarece constructorii avand de executat un volum inferior anilor precedenti au folosit utilaje pe care le aveau deja in dotare. Nivelul livrarilor in anul 2009 a fost cu 76% sub nivelul anului 2008 (in unitati fizice). Avand in vedere stadiul actual al investitiilor, dificultatile existente in acordarea de credite si conditiile grele din aceasta iarna, pentru 2010 nu intrevedem o depasire a livrarilor din 2009 mai mare de 2% - 3%. Totodata, in masura in care se vor aloca fondurile de investitii prevazute pentru infrastructura va creste considerabil cererea de utilaje pentru drumuri”.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter