RO EN
Coșul este gol

BAUMIX: Se estimeaza venituri de 36 milioane de lei in 2011

Baumix, producator autohton de materiale de constructii, a revenit pe profit in 2010, inregistrand o crestere pana la 10% a indicatorului EBITDA (venituri consemnate inainte de achitarea dobanzilor si taxelor, neinfluentate de depreciere si amortizare), comparativ cu nivelul de 7% raportat in 2009. De asemenea, societatea a consemnat o cifra de afaceri de 30,2 milioane de lei si un profit net de 0,33 milioane de lei. Activitatea firmei a continuat sa fie afectata de scaderea cu aproximativ 30% a pietei de profil, incasarile contractandu-se, anul trecut, cu 15% fata de suma de 36 milioane de lei anuntata in 2009. Pentru anul in curs se au in vedere mentinerea profitului si majorarea cifrei de afaceri pana la nivelul din 2009. De asemenea, va fi continuata strategia de optimizare a costurilor, de crestere a profitabilitatii, precum si de efectuare a unor investitii in cercetare /dezvoltare. "In acest an mizam pe evolutia vanzarilor produselor din gamele destinate montarii de placi ceramice si termosisteme, pentru fiecare detinand o cota de 15% din piata. Totodata, ne vom implica activ in domeniul anveloparii blocurilor de locuinte, prin propunerea de solutii concrete care sa stimuleze executia lucrarilor", a declarat Razvan Bobe, director de cercetare /dezvoltare al Baumix. In ceea ce priveste cererea, potrivit datelor companiei, cele mai solicitate produse au fost din gama Primus, caracterizate printr-un raport optim calitate-pret, iar materialele marca Baumix au inregistrat un regres al comenzilor.
In prezent, compania se afla printre primii cinci producatori de adezivi din Romania, cu o cota de piata de 10%, desfasurand activitati in acest domeniu din anul 2003. Informatii suplimentare, la www.baumix.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter