RO EN
Coșul este gol

BRAMAC: Extindere a productiei pe segmentul tiglei din beton

Pe 5 septembrie a.c., Bramac Romania, din Sibiu - important producator national de tigla ceramica si din beton, ce face parte din grupul luxemburghez Braas Monier - a semnat un acord-cadru cu privire la achizitionarea liniei de productie de tigla din beton a companiei Elpreco, avand sediul in Craiova. Dupa cum informeaza un comunicat al Bramac, „investitia totala pentru achizitia activelor insumeaza aproximativ 33 de milioane de lei (circa 8 milioane de euro), ceea ce presupune achitarea pretului de achizitie, a costurilor aditionale, precum si finantarea cerintelor suplimentare de capital. Este de asteptat ca intregul proces de achizitie sa se finalizeze la inceputul celui de-al patrulea trimestru din 2016.
"Pe o piata in care concurenta este acerba, o companie de talia Bramac trebuie sa raspunda prompt cerintelor partenerilor si beneficiarilor, ceea ce impune aplicarea permanenta a unei strategii de dezvoltare, in vederea cresterii competitivitatii. Achizitionarea liniei de productie pentru tigle din beton de la Elpreco este inca o dovada a faptului ca firma Bramac are ca obiectiv strategic primordial consolidarea pozitiei pe piata de invelitori din Romania - si nu numai. Astfel, in viitor, vom deservi pietele din Serbia, Ungaria si Bulgaria”, a declarat Mircea Dumitru, director general al Bramac Romania.
***
Beneficiind de puterea si know-how-ul grupului Braas Monier Building, lider mondial pe piata de invelitori, Bramac a reusit sa se impuna pe piata europeana de profil, fiind prezent in tari precum: Austria, Ungaria, Slovacia, Cehia, Slovenia, Croatia, Bulgaria, Serbia-Muntenegru, Bosnia-Hertegovina, Albania si Macedonia. Activitatea Bramac in Romania a inceput din anul 1995, prin infiintarea filialei Bramac Sisteme de Invelitori, cu sediul in Brasov, specializata in importul si distributia produselor Bramac pe piata autohtona. In septembrie 2004, Bramac a inaugurat, la Sibiu, prima sa fabrica din Romania, unitatea fiind destinata productiei de tigle si sisteme complete de accesorii la standardele internationale Bramac, iar procesul de fabricatie respecta normele in vigoare de protectie a mediului inconjurator.
Potrivit celor mai recente informatii financiare, afacerile subsidiarei Bramac - Sisteme de Invelitori s-au stabilizat anul trecut, la circa 51 milioane de lei, in contextul in care profitul net al societatii a crescut cu 25%, de la 5,2 milioane de lei in 2014 la 6,5 milioane de lei in 2015. In ultimii doi ani, Bramac a lucrat, in medie, cu 75 de angajati. Vanzarile raportate la Ministerul Finantelor Publice includ divizia de productie a cosurilor de fum ceramice si din inox - Schiedel, ce face parte tot din cadrul grupului Braas Monier.
La randul sau, Elpreco SA - producator de elemente prefabricate din beton pentru zidarie, acoperisuri, sisteme de canalizare, pavaje si borduri, controlat de grupul CRH, din Irlanda - a realizat in 2015 o cifra de afaceri de 109,2 milioane de lei (circa 24,5 milioane de euro). Informatii suplimentare, la www.bramac.ro

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter