RO EN
Coșul este gol

TERMOLINE investeste 16 milioane de euro in dezvoltarea productiei din Oradea

Compania Termoline, specializata in executia de lucrari de instalatii sanitare, incalzire si aer conditionat, va investi 15,7 milioane de euro in dezvoltarea unui spatiu de productie in cadrul Parcului Industrial Eurobusiness III, din Oradea. Conform Agentiei de Dezvoltare Locala Oradea, care gestioneaza parcurile industriale locale, Termoline va ocupa un teren de 13.500 mp.
"Contractul privind investitia s-a semnat, pe 22 iulie 2022, de catre reprezentantii ADLO si administratorul societatii Termoline pentru realizarea unei unitati de productie in suprafata de aproximativ 3.600 mp. Valoarea investitiei initiala asumata este de 15,7 milioane de euro, urmand a crea 8 locuri de munca", au transmis reprezentantii ADLO.
Proiectul consta in cercetarea in vederea producerii si introducerii pe piata a unui sistem inovator de recuperare a energiei din apa uzata termic si structuri geoenergetice - cu colectoare geotermale si pompe de caldura hibride, conectat la un sistem de panouri fotovoltaice si SSHE (Sistem de Stocare Hibrida a Energiei), intregul sistem astfel format devenind aproape independent energetic. Cu acest sistem inovativ de recuperare a energiei se poate obtine energie termica din aceasta apa deversata, sub forma de agent termic, utilizat pentru incalzire la temperaturile solicitate de instalatiile de incalzire interioare.
Acest proiect impune dezvoltarea unor produse software atat pentru managementul pompelor de caldura hibride, pentru distributia de energie electrica in sistemul de stocare, BEMS (Building Energy Management System). Aceste produse vor fi implementate in productie, contribuind la standardul de cladire definit de companie "smartGreen", care imbina partea de energie regenerabila cu conceptul de sistem inteligent de cladire. Produsul inovativ propus in proiect este scalabil, de la o cladire "smartGreen" la un cartier, ajungand la nivel de city-scale.
"Scalarea porneste de la faptul ca imobilele multienergetice sunt sisteme in care electricitatea, caldura, racirea, combustibilii, transportul interactioneaza in mod optim intre ele la diferite niveluri pentru a creste performanta tehnica, economica si de mediu fata de sistemele energetice clasice. Intr-o cladire, energia electrica, retelele de incalzire/ racire, interactioneaza prin intermediul diferitelor tehnologii, cum ar fi PV, pompele de caldura, vehiculele electrice, care pot fi coordonate in mod optim in diverse scopuri. Scalabilitatea presupune ca imobilele pot interactiona si la nivel de cartier, de exemplu, in cadrul unor sisteme energetice de cartier tipice pentru a furniza servicii de flexibilitate utile diverselor retele energetice, sporind in acelasi timp propriile venituri. In acest sens, conceptul de cladire multienergetica este intrinsec legat de cel de cladire inteligenta. In acest fel contribuie la componenta de eficienta energetica in cadrul definit de smart city", spun specialistii Termoline.
Proiectul se va realiza din fonduri nerambursabile, fiind depus si aprobat pe Axa ADR NV "Sprijin la nivelul regiunii de dezvoltare Nord-Vest pentru pregatirea de proiecte finantate din perioada de programare 2021-2027 pe domeniul specializare inteligenta".
Termoline a finalizat, in anul 2015, Centrul de Cercetare Energie Regenerabila, investitie in valoare de un milion de euro, o cladire "smartGreen" care se apropie de constuctiile pasive, unde incalzirea si racirea se realizeaza cu pompe de caldura Dimplex geotermale si sistem TABS Uponor (Thermally Activated Building Structures). Cladirea are implementati peste 120 de senzori ( inclusiv in sondele geotermale la 110 m). Termoline a incheiat anul 2021 cu o cifra de afaceri de 37,24 milioane de lei si un profit net de 1,76 milioane de lei, avand 37 de angajati. 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter