RO EN
Coșul este gol

SUPERLIT: Afaceri de peste doua milioane de euro, derulate in trimestrul I

Piata autohtona de tubulaturi, tevi si fitinguri va inregistra o usoara crestere in 2011 fata de anul anterior, ajungand la un nivel apropiat de cel din 2009, potrivit opiniei lui Bogdan Nitu, director general al companiei Superlit. In ultimii ani, reprezentantul firmei a observat o modificare a exigentelor clientilor, acestia indreptandu-se catre achizitia de produse performante. Din cauza calitatii inferioare a unor sisteme de imbinare care au generat mari probleme in anii anteriori (mai ales cele fabricate in Arabia Saudita sau Turcia), antreprenorii au inceput sa renunte la importuri ieftine, in favoarea produselor fabricate in Romania.
 
Bogdan Nitu, director general al companiei Superlit: "In ceea ce priveste sectorul energiilor regenerabile, anul trecut am consemnat o crestere a livrarilor de materiale utilizate pentru constructia de hidrocentrale, trend care a continuat si in primele luni ale acestui an. In prezent, ne concentram circa 80% din activitate pe executia unor asemenea sisteme, in conditiile in care energia regenerabila devine tot mai utilizata, in detrimentul celei conventionale. Investitiile in hidrocentrale si demararea unor noi programe finantate de Uniunea Europeana prin POS Mediu, pentru extinderea / reabilitarea sistemelor de canalizare si alimentare cu apa, creeaza perspective pozitive pentru dezvoltarea viitoare a companiei noastre. Totusi, din punct de vedere financiar, nu putem, inca, sa estimam evolutia vanzarilor in 2011. Totusi, in primele trei luni ale anului in curs, am obtinut o cifra de afaceri de peste doua milioane de euro, premisele fiind incurajatoare din aceasta perspectiva. Principalul produs pe care il furnizam in Romania este reprezentat de sistemele de conducte si accesorii din PAFSIN (GRP) - poliester armat cu fibre de sticla si insertie de nisip (GRP - Glass Reinforced Pipes). Acestea sunt utilizate cu precadere in realizarea aductiunilor de apa pentru hidrocentrale, a sistemelor de canalizare / alimentare cu apa, a rezervoarelor de levigat pentru centrele ecologice de colectare a deseurilor, a canalelor de irigatii si a unor lucrari specifice infrastructurii de transport. In perioada urmatoare, avem in vedere continuarea dezvoltarii la nivel national a companiei, dublarea capacitatii de productie a fabricii din Buzau (prin punerea in functiune a unei noi linii de fabricare a conductelor prin tehnologie centrifuga) si extinderea catre UE, prin cresterea exporturilor".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter