RO EN
Coșul este gol

Opinii despre piata de centrale termice si instalatii - Baxi Romania

Mariana Neamtu - director de marketing al Baxi Romania: "Este evident faptul ca sectorul constructiilor noi nu va mai inregistra acelasi avant ca si in anii precedenti, iar cererea din partea proprietarilor de apartamente vechi este blocata de restrictiile de debransare. Piata panourilor solare si a pachetelor termice integrate a fost destul de afectata, datorita deficientelor din programul "Casa Verde", care au dus la stoparea vanzarilor de astfel de echipamente pe o perioada de mai bine de 5 luni si, totodata, la blocarea unei intregi industrii ce incepuse sa ia un avant important de circa 20%-30%, chiar si pe volume mici.
Putem spune, insa, ca programul “Casa Verde” anuntat de Fondul de Mediu a facut si un bine industriei termotehnice, in sensul ca a promovat sistemele solare si a starnit interesul si curiozitatea consumatorilor finali. Vom continua sa investim in proiecte si campanii de marketing, consolidandu-si imaginea si pozitionarea in piata. Totodata, vom lansa programe ample de perfectionare si specializare atat a fortei proprii de vanzari, cat si a partenerilor comerciali si de service. Planul de training-uri a debutat in acest an cu sesiuni dedicate montatorilor de sisteme de acoperis, desfasurate in parteneriat cu Lindab Romania. Baxi Group investeste anual circa 30 milioane de euro in dezvoltarea de noi tehnologii adaptate cerintelor pietei. Anul trecut, Grupul Baxi a lansat o noua generatie de centrale termice cu eficienta crescuta, cu panou de comanda detasabil, ce permite vizualizarea si controlul de la distanta a parametrilor de functionarea ai centralei termice. In ceea ce priveste problemele cu care ne confruntam, in mod sigur piata ar cunoaste o dezvoltare considerabila daca ar fi eliminate piedicile legislative si procedurale pentru debransare. Ma refer, in principal, la potentialul dat de cele aproximativ 1,7 milioane de apartamente cuplate la sistemele centralizate".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter