RO EN
Coșul este gol

PIPELIFE: Consolidare a pozitiei pe plan european prin noi achizitii

La nivelul anului in curs, reputatul producator global de sisteme de tubulatura din material plastic Pipelife (cu sediul in Viena - Austria) isi consolideaza pozitia pe plan european, avand actualmente subsidiare in 26 de tari din Europa si in SUA, precum si 2.652 de salariati.
„In 2017, Pipelife (grup detinut de Wienerberger) a livrat 684.000 km de tubulatura, instalata in intreaga lume, dar acest succes este determinat prin calificarea si motivarea angajatilor nostri. Principiul corporatiei - «Investeste mai intai in calitatea personalului» - subliniaza importanta acordata factorului uman. Insa, procesul de inovare este la fel de important, anul trecut circa 19,06% fiind ponderea produselor noi in vanzarile nete. Prin intermediul departamentului centralizat corporatist de cercetare-dezvoltare din Olanda si printr-o retea locala de echipe focalizate pe aplicatiile finale ale produselor, in functie de fiecare segment de piata in parte, Pipelife dispune de resursele necesare pentru a se concentra asupra celei mai importante tinte: sa indeplineasca rapid exigentele clientului. De asemenea, pentru a incuraja inovarea, in cadrul grupului se deruleaza, inca din 2009, programul de recompense „Ideas & more”. Ca structura, pe grupe de produse, aproape 43% din vanzari reprezinta tubulatura pentru constructii civile (tevi pentru evacuarea apelor uzate, camine de vizitare, elemente pentru irigatii si drenaj), o cota de 31% revenind sortimentelor pentru utilitati (sisteme de transport al apei sub presiune, protectie pentru cabluri, tubulatura pentru retele de gaz natural etc.). In plus, 22% din vanzari reprezinta produse utilizate la constructia de cladiri sau la instalatii ale acestora (tubulatura pentru apa calda/rece, pentru instalatii electrice, pentru evacuarea apei menajere). In fine, dar nu in ultimul rand, am furnizat, in proportie de 4%, solutii speciale si pentru aplicatii industriale (tuburi cu lungimi si diametre atipice). Un proiect deosebit la care am participat a fost cel al echiparii unei instalatii portuare in Odesa - Ucraina, pentru care s-au folosit tevi din PE, cu o lungime de 400 m si un diametru de 2.000 mm, avand o grosime a peretelui de 66 mm. In total, s-au montat 4.307 m de tevi, care au fost remorcate cu mijloace navale din Norvegia pana la Odesa, traversand stramtoarea Bosfor, dupa o calatorie ce a totalizat circa 4.223 mile nautice”, se precizeaza in prezentarea corporatista a Pipelife (editia pentru anul 2018).
De asemenea, recent, Pipelife si-a diversificat gama de produse si si-a consolidat pozitia pe plan european, prin achizitia - de catre Pipelife Norge AS - a producatorului norvegian de tubulatura izolata si rezistenta la inghet Isoterm AS. Tranzactia, programata sa se finalizeze in august a.c., a carei valoare ramane confidentiala, vizeaza, in consecinta, preluarea, de la Jebo Group, a liderului pietei norvegiene de tubulatura pentru transport si drenaj al apei, reprezentand o companie cu 35 de angajati si o cifra de afaceri de 12 milioane de euro. Managementul Pipelife Norge AS anticipeaza, astfel, „sinergii exceptionale” privind paleta de produse si, dupa cum a explicat Trond Skogseth, director de vanzari si marketing, „exista numeroase oportunitati de crestere prin integrarea Isoterm AS”.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter