RO EN
Coșul este gol

WIENERBERGER: Consolidarea pozitiei pe piata din Romania

Compania Wienerberger Sisteme de Caramizi, a inregistrat, in 2009, venituri de 36,3 milioane de euro, in scadere cu 54,5% fata de anul anterior. Ponderea operatiunilor locale la veniturile totale ale grupului Wienerberger s-a diminuat de la 3% (in 2008) la 2% (anul trecut), afacerile firmei fiind afectate de recesiunea economica resimtita, in mod preponderent, in regiunea Europei Centrale si de Est.

Heimo Scheuch, presedinte al grupului Wienerberger: "Veniturile companiei au fost afectate de recesiunea economica ce s-a resimtit, in special, in statele din Europa Centrala si de Est. Aceasta a determinat scaderea numarului de autorizatii de construire emise de autoritatile locale cu 45% si - implicit - deprecierea vanzarilor de materiale pentru zidarie. Pentru 2010 estimam o noua scadere a numarului de proiecte ce vor fi incepute pe segmentul rezidential. Pe termen mediu, avem in vedere consolidarea pozitiei pe pietele din Romania, Bulgaria si in statele din regiunea balcanica. In Romania detinem trei unitati de productie a caramidei, la Tritenii de Jos (in judetul Cluj), Gura Ocnitei (judetul Dambovita) si in Sibiu. La nivel de grup, am raportat, pentru 2009, o cifra de afaceri de 1,8 miliarde euro, in scadere cu 25% fata de 2008, vanzarile din centrul si estul Europei consemnand un declin de 35%".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter