RO EN
Coșul este gol

TERAPLAST: Peste 180.000 mp de ferestre realizate de Teraglass


Compania Teraplast face parte din grupul Teraplast - Bistrita, care mai include pe langa Teraplast si subsidiarele sale Plastsistem si Politub. Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania, Plastsistem produce panouri sandwich si structuri metalice pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub realizeaza tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.


Florin Urite, director general
al Teraplast: "Obiectivele societatii in 2009 au fost reprezentate de finalizarea, in proportie de 90%, a procesului de relocare a fabricilor din Bistrita in parcul industrial de la Saratel, extinderea portofoliului de produse si dezvoltarea unor divizii ale companiei, in conditiile unui control strict al costurilor. Anul trecut, pietele pe care Teraplast activeaza au inregistrat scaderi de pana la 35%, fiind afectate de lipsa finantarii pentru proiectele publice de infrastructura, precum si de blocarea creditarii bancare pentru obiectivele private din domeniul rezidential. In aceste conditii dificile, firma noastra a realizat, in primele 9 luni din 2009, o cifra de afaceri de 141,2 milioane de lei, in scadere cu 8% fata de aceeasi perioada din 2008, obtinand un profit de 11,4 milioane lei (valoare ce reprezinta o diminuare de 27% fata de cea aferenta primelor 9 luni din 2008). Principalele dificultati au fost generate de scaderea preturilor la materiile prime, la inceputul anului trecut (mai mult decat deprecierea monedei nationale), blocajul financiar si riscurile de neincasare a creantelor, care ne-au determinat sa fim mai selectivi in acceptarea anumitor comenzi. De asemenea, in exercitiul financiar precedent cererea a fost mai redusa, iar in acest context a existat o presiune mai mare pe pretul de vanzare. Strategia de dezvoltare pe termen mediu prevede o pozitionare favorabila la nivel regional, Teraplast urmarind sa devina cel mai important furnizor de solutii si sisteme integrate in domeniul instalatiilor si constructiilor de pe piata locala. Cateva dintre avantajele principale oferite partenerilor de pe segmentul de profile (si nu numai) sunt urmatoarele: pret competitiv, livrari rapide pe plan national, produse de calitate obtinute printr-o tehnologie de ultima ora, suport tehnic si logistic, furnizarea raportului de incercari ITT pentru aplicarea marcajului CE in cascada. In ceea ce priveste segmentul de tamplarie termoizolanta, capacitatile de productie pe care le detinem - de 8.000 tone/an si 12.000 tone/an (in functie de sistem) pentru profile si de peste 180.000 mp/an pentru ansamblurile de ferestre realizate in cadrul diviziei Teraglass - ne indreptatesc sa consideram ca vom detine in continuare un loc in topul companiilor din aceasta bransa".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter