RO EN
Coșul este gol

Proiect de 45 milioane de euro pentru noua centura de ocolire a Municipiului Iasi

Proiectul pentru „Infiintarea centurii usoare de ocolire a Municipiului Iasi.” a fost depus astazi de Consiliul Judetean, la Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADRNE), in vederea obtinerii finantarii.
Estimata la 45 de milioane de euro, investitia vizeaza modernizarea a peste 73 de kilometri de drum de pe teritoriile a opt comune din jurul municipiului resedinta de judet: Popricani, Letcani, Horlesti, Voinesti, Ciurea, Barnova, Tomesti si Holboca. Dintre tronsoanele vizate, 56 de kilometri sunt drumuri judetene, respectiv, DJ248B Vanatori - Letcani de 16,32 km, DJ 248A Voinesti de 2,21 km, DJ 248F Voinesti-Manjesti-Budesti de 6 km, DJ 248C Budesti - Piciorul Lupului- Ciurea de 10,5 km, DJ 248D Ciurea-Barnova-Tomesti - Holboca de 19,069 km, DJ 249 A limita Mun. Iasi - Holboca (Intersectie DJ 248D) de 2,415 km. Segmentul de drum comunal 26B Letcani - Voinesti in lungime de 16,573 km va fi preluat in patrimoniul Judetului Iasi.
Tronsoanele de drum propuse pentru modernizare asigura conectivitatea la reteaua TEN-T prin accesul direct pe care drumul judetean DJ 248 B il are la Drumul European E58 (DN28), parte din coridorul pan European 5 si accesul direct pe care drumul judetean DJ 248 D il are la Drumul European E581(DN24), parte din coridorul pan European 9.
Proiectul este parte a Strategiei de Dezvoltare Economica si Sociala a Judetului Iasi 2014-2020 actualizata si Masterplanul de Drumuri Judetene si Comunale 2014-2020 si va contribui la atingerea valorilor tinta stabilite in cadrul Programului Operational Regional Nord Est 2021-2027 cat si a Programului Operational Transport - Obiectivul de Politica 3 -O Europa mai conectata prin dezvoltarea mobilitatii si conectivitatii regionale.
La final, proiectul va conduce la realizarea alternativelor viabile de acces in Zona Metropolitana a judetului, fiind de maxima importanta, mai ales in contextul realizarii viitorului Spital Regional de Urgenta Iasi, planificat a fi construit in zona Moara de Vant.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter