RO EN
Coșul este gol

OUG ce permite realizarea documentatiei tehnice a Autostrazii Unirii a fost adoptata

Guvernul a adoptat in sedinta de ieri o Ordonanta de Urgenta prin care modifica si completeaza Legea nr. 291/2018 privind aprobarea obiectivului de investitii Autostrada Iasi - Targu Mures, cunoscuta ca Autostrada Unirii.
OUG modifica art. 1 din actul normativ mentionat prin includerea unui nou alineat din care reiese faptul ca Autostrada Unirii cuprinde doua tronsoane de autostrada: Autostrada Targu Mures - Targu Neamt si Autostrada Targu Neamt - Iasi – Ungheni, precum si un pod peste raul Prut, in zona Ungheni.
Modificarile mai includ completarea cu un nou articol (art. 41), care prevede faptul ca dezvoltarea Autostrazii Unirii in zona tronsonului Ditrau - Targu Neamt (km 75+000 - km 95+000) si a podului peste Prut in zona Ungheni, inclusiv zona aferenta punctului de trecere a frontierei, este permisa pe raza ariilor naturale protejate de interes national. Astfel, pentru acest obiectiv de investitii se va face scoaterea definitiva sau temporara din circuitul agricol si silvic.
"Principalele obiective ale Guvernului in aceasta perioada sunt concentrate in deblocarea proiectelor majore de infrastructura si pentru accelerarea ritmului de derulare a investitiilor publice in acest domeniu. Astfel, a fost adoptat un proiect de ordonanta de urgenta extrem de important pentru ceea ce inseamna Autostrada Unirii, un proiect de ordonanta de urgenta care modifica legea adoptata pentru realizarea acestui proiect de investitii si faciliteaza realizarea documentatiei tehnice a drumului impartit in trei tronsoane, respectiv Targu Mures - Targu Neamt, Targu Neamt - Iasi - Ungheni si Podul de la Ungheni", a declarat Ionel Danca, seful cancelariei primului ministru, dupa sedinta de ieri a Executivului.
Practic, dupa adoptarea acestei OUG, se vor putea realiza documentatia tehnica economica si studiile de fezabilitate care sa permita derularea proiectelor.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter