RO EN
Coșul este gol

MT: Noile reglementari legislative permit atribuirea rapida a contractele CNAIR

Ministrul Transporturilor, Lucian Sova, a luat recent masuri concrete pentru a dinamiza procesul de constructie a infrastructurii rutiere, dupa cum informeaza un comunicat al ministerului de resort, dat publicitatii la 23 august 2018.
Potrivit oficialilor Ministerului Transporturilor (MT), contractele de achizitie publica implementate de Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) vor fi atribuite mai rapid decat pana acum. Ordinul comun al Ministerului Transporturilor si Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice (ANAP), care contine un set de norme pentru eficientizarea procedurilor de lucru a fost publicat joi, 23 august a.c., in Monitorul Oficial al Romaniei.
„Concret, vor fi scurtate termenele atat pentru elaborarea documentatiilor de atribuire, cat si pentru desfasurarea procesului de evaluare a ofertelor. Durata de la inceperea procedurii de achizitie publica si pana in momentul desemnarii ofertantului castigator era pana acum de peste un an. Prin acest ordin, se are in vedere scurtarea acestor termene la 2-4 luni, in functie de complexitatea actelor care trebuie studiate. Demersul urmareste cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene nerambursabile in domeniul infrastructurii rutiere la nivel national si accelerarea procedurilor administrative in interiorul CNAIR”, se mai precizeaza in comunicat.
In fine, dar nu in ultimul rand, specialistii din Ministerul Transporturilor atentioneaza ca ordinul elaborat de ministrul de resort a intrat in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter