RO EN
Coșul este gol

MDRT: Trebuie dinamizata atragerea investitiilor private in proiecte de interes public

Prezent la o masa rotunda cu tema “The real state of Romania’s real estate”, Eugen Curteanu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), a prezentat atat principalele programe de investitii derulate de MDRT, cat si initiativele ministerului in acest domeniu. Accentul a fost pus, in special, pe proiectul de Lege privind constructia, administrarea si exploatarea locuintelor, care va aduce pe piata de profil reglementarile necesare pentru a eficientiza procesul de constructie a locuintelor.
 
Eugen Curteanu, secretar de stat in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului: “Este extrem de importanta asigurarea unei coerente intre actiunile factorilor implicati si finantarea publica aferenta, precum si necesitatea schimbarii mentalitatilor, prin trecerea de la ideea de productie de locuinte la aceea de locuire. Totodata, trebuie dinamizat procesul de atragere a investitiilor private in proiecte de interes public de anvergura atat la nivel national, cat mai ales la nivel local. Legea privind constructia, administrarea si exploatarea locuintelor, reprezinta un instrument eficient, care poate fi utilizat (atat in timpuri economice nesigure, cat si in perioade de prosperitate) pentru dezvoltarea infrastructurii in interesul cetatenilor, al mediului de afaceri si al administratiei publice”.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter