RO EN
Coșul este gol

MMAP: Acord de mediu pentru noua autostrada dintre Craiova si Filiasi

Intre Craiova si Filiasi se va circula pe autostrada, cu 130 km/h, conform Acordului de Mediu semnat de Presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Laurentiu Alexandru Pastinaru, la Ministerul Mediului Apelor si Padurilor, in prezenta Ministrului Mircea Fechet. 
Proiectul „Autostrada Craiova-filiasi si drum expres Filiasi-Targu Jiu”, care va fi construit in judetele Dolj si Gorj, cu o lungime de 110,1 km, va imbunatati eficienta tehnico-economica a retelei de transport din Romania si va aduce imbunatatiri importante in privinta vitezei de calatorie intre Craiova si Targu Jiu.
Traseul va traversa teritoriul judetului Dolj pe o lungime de 47,3 km si judetul Gorj, pe o lungime de 62,7 km. Mai mult decat atat, autostrada Craiova–Filiasi si drumul expres Filiasi–Targu Jiu va traversa teritoriile a 19 unitati administrativ-teritoriale din cele doua judete, respectiv: Municipiul Craiova, Ghercesti, Simnicu de Sus, Isalnita, Almaj, Cotofenii din Fata, Bradesti si Filiasi, din Dolj, precum si Tantareni, Turburea, Aninoasa, Saulesti, Vladimir, Barbatesti, Jupanesti, Targu Carbunessti, Scoarta, Danesti si Targu Jiu, din Gorj.
"Avand in vedere faptul ca terenurile care vor fi traversate de noul proiect al Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. fac parte din categoriile teren agricol, canale, pasune, fond forestier, ape, drumuri si cai ferate, precum si din zone de protectie a unor situri arhologice ori arii naturale de interes comunitar, cum este in zona Coridorul Jiului, a fost necesar sa ne asiguram ca lucrarea nu va avea un impact negativ asupra mediului, iar pentru aceasta au fost prevazute, in acordul care a fost semnat azi, numeroase lucrari pentru protectia mediului.
 
 
Pe langa acestea, proiectul presupune realizarea terasamentului rutier, structurii rutiere, unor noduri rutiere, lucrari de arta precum poduri, viaducte si pasaje, realizarea de podete, parcari, lucrari hidrotehnice si de preluare si evacuare a apelor pluviale, relocari de cai de transport si lucrari pentru siguranta circulatiei, pe o suprafata totala estimata la 1.316 hectare”, a declarat Presedintele ANPM, Laurentiu Alexandru Pastinaru. 
La randul sau, Ministrul Mircea Fechet a subliniat importanta realizarii unor astfel de proiecte intr-un timp cat mai scurt si gasirea celor mai bune solutii astfel incat beneficiile pe care aceste investitii le aduc populatiei si economiei, in general, sa nu afecteze in mod negativ mediul. ”Este necesara simplificarea unor proceduri, astfel incat sa fie redus timpul necesar emiterii unor astfel de acorduri, pentru ca Romania are nevoie de cat mai multe proiecte de infrastructura de acest fel. Este o bucurie ca incheiem anul cu inca un proiect important avizat, pe langa multe altele care au fost aprobate in ultimele luni”, a afirmat Ministrul Mediului.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter