RO EN
Coșul este gol

GALATI: Incep lucrari de 75 mil. euro pentru modernizare 60 km de drum judetean

Etapa de proiectare tehnica pentru modernizarea a 60 km de drum judetean dintre Balabanesti si intersectia cu DN52 (podul din satul Traiani), judetul Galati, s-a incheiat, la fel si licitatia pentru desemnarea constructorului. La licitatie a fost depusa o singura oferta, apartinand asocierii Tancrad (lider) - Oldroad Construct - Lemacons - Citadina 98. Reprezentantii autoritatilor locale spun ca in cel mai scurt timp vor emite ordinul de incepere a lucrarilor.
Valoarea totala a proiectului este de 363 milioane de lei (75 milioane de euro) si vizeaza sectoare de drum cu o lungime totala de 60 km, pe ruta Balabanesti - Balasesti - Ciurestii Noi - Ciurestii Vechi - Cotoroaia - Certesti - Blanzi - Corod - Valea Marului - Slobozia Conachi - Schela (ferma de la Greaca) - Sendreni (extravilan) - intersectia cu DN52  (pod sat Traiani).
"Este o mega investitie in infrastructura judetului Galati, fiind vorba despre o axa rutiera care strabate judetul de la nord la sud. Acest tronson functional, care traverseaza 11 comune, leaga DN 24D, din partea de nord a judetului, cu DN25, in zona satului Traian. Este primul contract semnat in regiunea noastra pe acest program cu fonduri europene. In cadrul acestei investitii, vom moderniza de la zero aproape 60 de kilometri de drum, cu o cofinantare de doar 2% din bugetul Consiliului Judetean. Este o lucrare complexa, care inseamna consolidarea fundatiei drumului, largirea partii carosabile, modernizarea a 12 poduri si a peste 1.000 de podete, de care vor beneficia peste 100.000 de oameni din judetul nostru. Mai mult, am obtinut bani europeni si pentru impadurirea a aproape 60 de hectare de teren, pentru reducerea efectelor poluarii. Impaduririle vor avea loc pe terenuri degradate de la Balabanesti si dintre Valea Marului si Corod", a precizat Costel Fotea, presedintele Consiliului Judetean Galati.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter