RO EN
Coșul este gol

CARAS-SEVERIN: Peste 200 milioane euro pentru extinderea retelelor de apa

Ministrul Investitiilor si Proiectelor Europene, Marcel Bolos, a semnat un contract in valoare de peste 200 de milioane de euro pentru extinderea retelelor de apa si canalizare in judetul Caras-Severin. Proiectele vor fi gestionate de operatorul regional Aquacaras SA.
De noile investitii vor beneficia peste 150.000 de cetateni din orasele Resita, Caransebes, Anina, Baile Herculane, Bocsa, Moldova Noua, Oravita si Otelu Rosu, dar si din cinci comune: Gradinari, Ticvaniu Mare, Mehadia, Teregova si Toplet. Aproximativ 6.500 de noi gospodarii vor fi racordate la retele de apa potabila in urma implementarii acestui proiect.
Prin finantarea obtinuta se vor modernizare retelele vechi si vor fi construite noi conducte de aductiune si sisteme de captare, precum si noi statii de tratare si de pompare a apei. La scurt timp dupa semnarea contractelor de finantare, s-au demarat si licitatiile pentru executia unora dintre lucrari, astfel ca in data de 17 ianuarie 2023, la sediul SC Aquacaras SA, s-au semnat doua contracte extrem de importante pentru locuitorii din Resita, Caransebes si Otelu Rosu. Valoarea totala a acestora este de 110 milioane de lei (fara TVA).
"Avem licitatii deja terminate, avem constructori care isi organizeaza santierele si ne propunem sa urmarim modul de lucru pentru a nu ajunge in situatia in care lucrarile incepute sa nu fie finalizate, asa cum s-a intamplat cu lucrari incepute in 2012 care nu sunt terminate nici in prezent. Licitatiile au fost foarte corecte si au participat firme noi, care nu au mai lucrat in trecut in judet. Lucrarile incep foarte repede in cele trei santiere, iar termenul este scurt, decembrie 2024, dar sumele sunt suficiente si ne incadram", a declarat presedintele Consiliului Judetean Caras-Severin, Romeo Dunca.
In cele doua mandate la conducerea Ministerului Investitiilor si Proiectelor Europene (MIPE), Marcel Bolos a semnat 21 de contracte de finantare, in valoare totala de 2,26 miliarde euro, pentru extinderea si modernizarea retelelor de apa si canalizare.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter