RO EN
Coșul este gol

TPF Inginerie va superviza modernizarea CF Cluj-Napoca - Aghires - Poieni

Compania Nationala de Cai Ferate CFR SA va informeaza ca au fost desemnate ofertele castigatoare la procedurile de licitatie publica pentru achizitia serviciilor de consultanta si supervizare a proiectarii si executiei lucrarilor aferente obiectivului de investitii „Electrificarea si reabilitarea liniei CF Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor”, LOT 1 Cluj - Napoca - Aghires si LOT 2 Aghires - Poieni.
Ofertele financiare depuse de „TPF INGINERIE SRL"pentruserviciul de consultanta LOT 1 Cluj - Napoca - Aghires, in valoare de 16.352.980 lei, fara TVA, si LOT 2 Aghires - Poieni, in valoare de 17.841.719 lei, fara TVA, au fost desemnate castigatoare, contractele de achizitie publica urmand a fi incheiate de ambele parti la finalul perioadei legale de contestatii, iar perioada de supervizare a lucrarilor este de 42 luni, pentru fiecare contract.
Sursa de finantareva fi asigurata prin Planul National de Relansare si Rezilienta (PNRR), Componenta 4 - Transport sustenabil.
Activitatea Contractantului/Supervizorului este aceea de supervizare, in calitate de „Supervizor”, a proiectarii si executiei de lucrari in conformitate cu prevederile HG nr. 1/2018, pentru aprobarea conditiilor generale si specifice pentru anumite categorii de contracte de achizitie aferente obiectivelor de investitii finantate din fonduri publice.
Contractantul/Supervizorul va urmari ca Proiectul tehnic sa fie elaborat conform regulamentelor legale in vigoare, cu respectarea tuturor etapelor din HG nr. 907/2016 privind etapele de elaborare si continutul-cadru al documentatiilor tehnico-economice aferente obiectivelor/proiectelor de investitii finantate din fonduri publice, cu modificarile ulterioare.
Lucrarile supervizate sunt aferente Lotului 1- Cluj Napoca - Aghires (30,41 km), intre km 500+749 si km 531+160, intre Cap X Statia CF Cluj - Napoca si Cap Y Statia CF Aghires si Lotului 2 - Aghires - Poieni (36,53 km), intrekm 531+160 - km 567+690, intre Cap Y Statia CF Aghires si Cap Y Statia CF Poieni.
Obiectivul generalal proiectului de investitii este electrificarea si reabilitarea liniei de cale ferata Cluj Napoca - Oradea - Episcopia Bihor - Frontiera (166, 2 km) pentru cresterea numarului de pasageri si a volumului de marfuri transportate, precum si indeplinirea urmatoarelor obiective specifice:
- cresterea vitezei de circulatie la valori cuprinse intre 120 km/h si 160 km/h pe intregul tronson;
- modernizarea instalatiilor de electrificare pe toata lungimea tronsonului (25 kV);
- marirea capacitatii de tranzit;
- asigurarea interoperabilitatii prin implementarea STI, in special in ceea ce priveste sarcina pe osie (22,5 t), gabaritul de incarcare (C), lungimea liniilor din statii si haltele de miscare;
- modernizarea statiilor (inclusiv haltele de miscare);
- modernizare poduri, podete, repararea sistemului de drenaj, imbunatatirea terasamentelor;
- constructia drumurilor de intretinere de-a lungul caii ferate (unde nu sunt disponibile drumuri publice);
- modernizarea cladirilor statiilor de calatori, incluzand constructiile pasarelelor si/sau tunelurilor pietonale, ridicarea nivelului peroanelor, in conformitate cu standardele europene in vigoare;
- montarea de panouri fonoabsorbante si/sau solutii alternative de reducere a nivelului de zgomot;
- instalatii de centralizare electronica noi, in statii, si introducerea sistemului de siguranta ERTMS (ETCS nivel 2 + GSM-R);
- modernizarea echipamentului de telecomunicatii.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter