RO EN
Coșul este gol

TNB: Lucrarile de modernizare, evaluate la 51 milioane de euro, incep in martie

Lucrarile de reabilitare si modernizare a Teatrului National "I.L. Caragiale", din Bucuresti (TNB), ar putea fi incepute in luna martie 2011, prin realizarea unor operatiuni de descarcare de sarcini a Salii Mari. "Aceasta a fost supraincarcata in perioada 1985-1986 cu peste 1.200 de tone. Vor urma operatiuni de reabilitare si consolidare a structurii, fatadei, salilor si anexelor, iar ultima etapa va consta in reintoarcerea in Sala Mare, pentru modernizarea interioara a acesteia. De asemenea, ne dorim sa animam copertina teatrului", a declarat Romeo Belea, arhitectul care se ocupa de proiectul re restaurare a TNB. Planurile tehnice au fost prezentate oficial in anul 2008, contractul de proiectare fiind atribuit in mod direct direct. Investitia este evaluata la 51 milioane de euro (215,3 milioane de lei), din care circa 27 milioane de euro vor proveni de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE), in urma unui acord incheiat cu Guvernul Romaniei in anul 2007. Cladirea TNB va fi reabilitata dupa modelul Teatrului Barbican Hall din Londra, urmand a fi transformata intr-un centru cultural. "Noua incinta va reprezenta un spatiu public in permanenta, nu numai in timpul spectacolelor. Va dispune de galerii expozitionale deschise publicului, de cafenele etc., iar accesul la spectacole se va face la intrarea in salile respective, precum in majoritatea teatrelor din Europa", a precizat arhitectul. Conform proiectului, numarul salilor pentru spectacole se va dubla (la sase), iar cel al locurilor va creste, in urma reconfigurarii, la peste 3.100. Un spatiu pentru spectacole va fi amenajat si pe acoperisul cladirii, dupa conceptul de «teatru liber».
Lucrarile de constructie vor fi realizate de consortiul de firme Aedificia Carpati si Romest Electronic, termenul de finalizare fiind stabilit pentru luna iunie 2013.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter