RO EN
Coșul este gol

TIMISOARA: Catedrala Romano-Catolica va fi restaurata cu fonduri europene

Lucrarile de renovare, conservare si reabilitare a cladirii Catedralei Romano - Catolice din Timisoara vor beneficia de o finantare europeana de 21,3 milioane de lei, valoarea totala a proiectului ajungand la 21,76 milioane de lei (circa 5 milioane de euro). Contractul de finantare a fost semnat recent de reprezentantii MDRAPFE si cei ai autoritatilor locale, proiectul urmand a fi implementat pana la finele anului 2019.
Lucrarile vor consta in renovarea, conservarea si reabilitarea cladirii propriu-zise a catedralei (pe o suprafata totala de 1.490 mp), a obiectivelor conexe, precum si a criptei si a pietrelor funerare din incinta. Acestea vor include refacerea pardoselilor, a tencuielilor interioare, curatarea, renovarea si restaurarea elementelor sculpturale si decorative, reparatia si inlocuirea ferestrelor deteriorate, inlocuirea sau refacerea vitraliilor si reabilitarea instalatiilor termice si electrice. De asemenea, vor fi refacute fatadele si invelitoarea de tabla zincata, se vor inlocui jgheaburile si burlanele si va fi instalat un sistem modern de iluminat arhitectural exterior.
"Cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene constituie o prioritate absoluta a Guvernului. Prin contractul semnat vrem sa integram Catedrala Romano-Catolica in circuitul turistic national si international", a declarat Sevil Shhaideh, ministrul de resort.
Pana in prezent, prin Programul Operational Regional 2014-2020, au fost semnate 13 contracte de finantare, in valoare totala de 468,32 milioane de lei.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter