Proiectul privind amenajarea campusului scolar situat pe strada Ceyrat prevede construirea a sase corpuri noi de cladire si reamenajarea altor doua, deja existente. La aproximativ doua saptamani de la emiterea ordinului de incepere a lucrarilor, constructorul realizeaza fundatiile la patru corpuri noi de cladire.
Este vorba despre corpul 1 (invatamant prescolar, primar cu regim de inaltime: P+2E; corpul 3 (internat cu regim de inaltime: S+P+4E); corpul 4 (cabinete medicale: psihologie si kinetoterapie cu regim de inaltime P+E) si corpul 5 (sala de mese cu regim de inaltime: S+P). „Lucrarile sunt deja in plina desfasurare. Vorbim despre o investitie importanta, in valoare de 78.150.968,02 lei, TVA inclus. Dupa mai multe consultari cu ministrul Fondurilor Europene, se vor asigura resurse financiare stabile pentru finalizarea obiectivului prin Planul National de Recuperare si Rezilienta. Alaturi de proiectul Drumului Apusenilor, constructia campusului scolar este printre cele mai mari investitii derulate la nivelul judetului Bihor”, transmite presedintele Pasztor Sandor. Investitia de pe strada Ceyrat nr. 4 se deruleaza pe o suprafata de teren de 28.389 mp, suprafata construita desfasurata a obiectivului fiind de 18.981,20 mp.
Obiectivul prevede realizarea a 6 corpuri de noi de cladire (CORP 1 -Invatamant prescolar, primar; CORP 2 - Invatamant gimnazial, biblioteca; CORP 3 - Internat; CORP 4 - Cabinete medicale;CORP 5 - Sala de mese; CORP 6 - Bazin hidroterapie), precum si reabilitarea a doua corpuri de cladiri existente (CORP 7 - Atelier practica; CORP 8 - Sala sport). De asemenea se vor realiza amenajari exterioare ce cuprind terenuri de sport, loc de joaca si platforme carosabile, alei pietonale, spatii verzi si imprejmuire. Lucrarile sunt executate de asocierea de firme formata din Drum Asfalt SRL (lider) si Trameco SA, Vega 93 SRL, Struktoplan SRL (asociati), iar termenul de executie este de 36 luni.
Consiliul Judetean Bihor are cuprins in programul de investitii realizarea unui nou proiect integrat privind dezvoltarea unui liceu tehnologic pentru preluarea in sistemul de invatamant special al copiilor, dupa ciclul secundar-gimnazial. Noul proiect va cuprinde inca trei corpuri de cladire cu o suprafata desfasurata de aproximativ 9.661,00 mp. Valoarea estimata a acestui nou obiectiv este de 55.413.563,80 lei (inclusiv TVA). Astfel, valoarea totala integrata a Campusului Scolar pentru invatamant special din municipiul Oradea Etapa I-a si Etapa II-a este de 133.564.531,82 lei (inclusiv TVA).