RO EN
Coșul este gol

OIL TERMINAL selecteaza Euronova Energies pentru construirea terminalului de bitum

Oil Terminal a selectat compania Euronova Energies pentru a incepe negocierile pentru constructia unui terminal de bitum in Portul Constanta. Consiliul de Administratie al investitorului a convocat sedinta AGEA pe 28 martie 2024 pentru aprobarea demararii negocierilor cu ofertantul care s-a clasat pe primul loc, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti. Noul terminal de bitum va fi amplasat pe actuala platforma a Sectiei Platforma Port, situata in incinta Portului Constanta, Dana 69, pentru care Oil Terminal are incheiat un contract de inchiriere cu Administratia Porturilor Maritime Constanta. Pozitionarea strategica a platformei pe care se va construi terminalul de bitum constituie un avantaj imbatabil prin accesul la toate caile de transport (maritim, feroviar si rutier). Potrivit Ministerului Energiei, productia de bitum din Romania acopera numai 20% din necesar.
Compania elvetiana Euronova Energies a fost selectata dintr-un numar total de 7 grupuri care au depus oferte, celelalte 6 fiind Socar Petroleum SA, Takida Terminal SRL, Frial SA, OMV Petrom SA, Vitaro Energy SRL si Trafigura PTE Ltd.
Euronova Energies comercializeaza, transporta si depoziteaza titei si produse rafinate pe piata sud-est europeana, avand capacitati de stocare amplasate strategic pe coasta Marii Adriatice, dar si la Marea Neagra. De asemenea, compania asigura servicii de shipping pe Dunare.
Oil Terminal SA Constanta, specializata in servicii de manipulare si depozitare pentru titei si produse petroliere, detine acorduri de concesiune pentru exploatarea infrastructurilor critice si este strategic situata la intersectia importantelor coridoare de transport. De asemenea, societatea dispune de facilitati extinse, inclusiv 7 dane operative in Portul Constanta si 3 depozite cu o capacitate totala de 1,4 milioane mc.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter