RO EN
Coșul este gol

MGH: Contract de 673 milioane euro cu AVAX, pentru constructia centralei Mintia

Mass Group Holding (MGH) a semnat cu grupul elen AVAX un contract in valoare de 673,5 milioane de euro pentru constructia si punerea in functiune a centralei electrice cu ciclu combinat de 1.750 MW de la Mintia, in apropierea municipiului Deva (judetul Hunedoara). Constructia va dura 38 de luni, noua centrala urmand a fi pusa in functiune in vara anului 2026. Investitia va crea aproximativ 700 de locuri de munca.
"Unitatea va functiona pe gaz natural si va cuprinde doua turbine cu gaz SGT5-9000HL, o turbina cu abur SST5-5000 si trei generatoare SGen5-3000W de la SIEMENS. Totodata, componentele centralei vor fi pregatite pentru trecerea catre noile tehnologii de producere a energiei, bazate pe hidrogen. Astazi a fost facut un nou pas pentru independenta energetica a tarii noastre", a precizat Virgil Popescu, ministrul Energiei.
Acesta este cel de-al treilea contract acordat de Mass Group Holding companiei de constructii AVAX Group, celelalte doua proiecte fiind reprezentate de etapele 2 si 3 ale statiei de generare a energiei din orasul Besmayah, Irak, cu o capacitate totala de 3.150 MW. La finalizarea noului proiect, AVAX va fi livrat catre MGH unitati de putere cu o capacitate totala de 4,9 GW.
In urma acestui nou contract, grupul elen AVAX ajunge la un portofoliu de proiecte semnate cu o valoare totala de aproximativ 3 miliarde euro. 
"Grupul AVAX isi dovedeste puterea si orientarea internationala prin finalizarea cu succes a acordurilor precum cel semnat cu MGH (pentru centrala de la Mintia). Cu acest al treilea proiect consecutiv, MGH ne-a atribuit acum contracte in valoare de aproximativ 1,6 miliarde euro. Atribuirea centralei cu ciclu combinat Mintia confirma know-how-ul AVAX in proiecte energetice si industriale", a declarat Christos Joannou, presedintele grupului AVAX.
Centrala termoelectrica Mintia a fost cumparata in vara anului trecut, cu 91 milioane de euro, de Mass Global Energy Rom, parte a grupului Mass Group Holding, in cadrul unei licitatiei publice organizate de administratorul judiciar al societatii Complexul Energetic Hunedoara SA.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter