Licitatia pentru atribuirea lucrarilor de constructie a noului Spital Regional Craiova ar putea fi demarata in luna iulie 2018, conform datelor prezentate de deputatul local Ionut Stroe. "Am confirmarea ca, cel putin in acest moment, proiectul beneficiaza de suportul Guvernului, al Ministerul Sanatatii si al Bancii Europene de Investitii (BEI). Procedurile pentru construirea unitatii ar putea incepe in iulie 2018, cel mai devreme, pana atunci urmand a fi definitivate studiile de fezabilitate (SF) si documentatia pentru accesarea fondurilor europene. Sunt optimist, pentru ca s-a reusit continuarea proiectului deblocat anul trecut si pentru ca finantarea si realizarea studiilor sunt asigurate din surse externe, deci sansele de blocaj sunt reduse considerabil", a declarat reprezentantul Camerei Deputatilor.
Ionut Stroe a postat pe pagina sa de Facebook un raspuns oficial primit de la Ministerul Sanatatii cu privire la acest subiect, in care se precizeaza ca "BEI a demarat, in data de 2 martie 2017, procedura de contractare a serviciului de consultanta pentru elaborarea studiilor de fezabilitate. Consultantul, in termen de noua luni, va elabora SF si documentatia pentru contractarea finantarii europene. Achizitia de lucrari de constructie a celor trei spitale regionale (n.r. - din Craiova, Iasi si Cluj-Napoca, incluse in acordul cu BEI), poate incepe, cel mai devreme, in semestrul al doilea din 2018".
Conform estimarilor autoritatilor, spitalul ar putea deveni operational incepand din anul 2022.
Municipalitatea din Craiova detine deja terenul pe care va fi construita unitatea spitaliceasca, aceasta urmand a fi edificata pe o suprafata de 10 hectare, in zona de nord a orasului, la intersectia cu drumul spre Ghercesti, in apropierea Aeroportului International Craiova. Spitalul va avea intre 800 si 1.000 de paturi, numarul exact al acestora si detaliile de proiectare urmand a fi prezentate dupa elaborarea SF si a proiectului tehnic.
Unitatea va beneficia de fonduri europene printr-un proiect evaluat, in total, la circa 600 de milioane de euro, care prevede realizarea de noi spitale in Iasi, Cluj-Napoca si Craiova, valoarea totala a finantarilor fiind de 150 milioane de euro.