RO EN
Coșul este gol

CONSTANTA: In martie 2014 incepe un proiect de peste 722 milioane de lei

La finele lunii mai 2013, o institutie publica ce administreaza constructiile hidrotehnice speciale a incheiat contractul de proiectare si executie a unui obiectiv important, a carui valoare depaseste 722 milioane de lei (fara taxele aferente). Avand in vedere faptul ca la licitatie a fost depusa o singura oferta, in urma evaluarii documentatiei, contractul a fost atribuit asocierii formate din patru companii autohtone si una din Germania. „La licitatie a participat un singur consortiu, reprezentat de societatea Romenergo SA (Bucuresti), in calitatea de lider al asocierii din care mai fac parte DSD-Noel (Wurzburg), UTI Grup SA (Bucuresti), Argos SA (Constanta) si Utilnavorep SA (Constanta). Cerintele din caietele de sarcini au impus ofertantilor sa prezinte echipamente si tehnologii de ultima generatie, fapt pentru care semnarea contractului a avut loc la cateva luni dupa evaluare. Obiectivul de investitii prevede modernizarea, in termen de 54 de luni, a ecluzelor, echipamentelor si instalatiilor Canalului Dunare - Marea Neagra, contractul incluzand atat servicii de proiectare, cat si de executie. Astfel, lucrarile efective vor fi demarate in luna martie 2014 - pana la aceasta data fiind elaborat proiectul tehnic - si se vor finaliza in luna martie 2018. Proiectul reprezinta prima etapa dintr-un program prioritar strategic pentru infrastructura maritima, in cadrul acestuia fiind executate lucrarile de constructii a ecluzelor de canal (pe o lungime de 755 de metri), a portilor, a ecluzelor de golire, precum si proiectarea tehnica a infrastructurii specifice de transport din localitatile Cernavoda, Agigea si Ovidiu”, a declarat Mihaela Vasile, responsabil de relatii cu presa in cadrul Companiei Nationale “Administratia Canalelor Navigabile” SA, dezvoltatorul proiectului.
Obiectivul de investitii este finantat din fonduri nerambursabile, prin Programul Operational Sectorial de Transport, contributia autoritatilor centrale fiind de 28,88% din suma totala. Informatii suplimentare, la www.acn.ro
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter