RO EN
Coșul este gol

NOU! A aparut revista Agenda Constructiilor - editia ianuarie-februarie 2011

Editia ianuarie-februarie a revistei Agenda Constructiilor cuprinde date si informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii si instalatii. De asemenea, sunt prezentate subiecte referitoare la evolutia societatilor din domeniu, analize specifice ale pietei de lacuri si vopsele, din domeniul placilor ceramice si obiectelor sanitare, din sectorul de adezivi si mortare uscate, precum si pe segmentul pardoselilor. La rubrica de investitii sunt descrise cele mai importante proiecte si santiere din intreaga tara (cu precadere cele ce vizeaza edificarea imobilelor comerciale/de birouri), fiind evidentiate lucrarile ce au fost initiate recent sau vor fi incepute in intervalul urmator. De asemenea, sunt publicate si informatii complete (inclusiv date de contact) referitoare la noile lucrari atribuite antreprenorilor prin intermediul licitatiilor (clasificate pe judete si Capitala), aceasta categorie de informatii fiind utila pentru identificarea oportunitatilor specifice de afaceri. In cadrul rubricii de actualitate, analiza bransei fabricantilor/importatorilor de lacuri si vopsele cuprinde o serie de declaratii ale conducerii companiilor: Kober, AkzoNobel, Dyo Balkan, Druckfarben, Sarcom, ICAA, National Paints etc. O alta analiza se refera la aspectele legate de productia, importul si exportul de placi ceramice/obiecte sanitare, la care fac referire si managerii firmelor Lasselsberger, Kai Romania, Undefasa, Pazo Grup, Regata, Ambient, Cersanit SA, Senso Ambiente etc. Totodata, oficialii Adeplast, Baumix, Duraziv, Henkel, Ital-Kol, Mapei, Sika si altii contureaza evolutia pietei de adezivi si mortare uscate, in timp ce reprezentantii societatilor Quattro Pavimente Tehnice, Verbau Romania, Exponential, Confas, Bona Romania, Casa Bambus, Expert Parchet, Natural Wood Floor si Consterm se refera la aspectele specifice domeniului pardoselilor industriale, tehnice sau pentru aplicatii rezidentiale.
Planurile de afaceri ale firmelor din bransa, prezentate in paginile publicatiei
In cadrul sectiunii Agenda Externa, este reliefata participarea marilor grupuri multinationale la expozitia BAU 2011 din Munchen – Germania, prognoze referitoare la piata mondiala a echipamentelor de constructii, o analiza data recent publicitatii de Confederatia Europeana a Industriei Otelului (Eurofer), precum si rezultatele financiare ale corporatiilor din bransa, cum ar fi: Bosch, Hirsch, Kone, Trimo Group, UTC, Demag Cranes,  Fletcher Building, Ridgid, Siemens etc. La rubrica de companii, se disting planurile de afaceri implementate de unele dintre cele mai importante firme din domeniu, precum: ABB Romania, Siceram, Ariston Thermo, Astaldi, Final Distribution, Ruukki, Rehau Polymer, Conarg SA, All Electrics, Den Braven, Euroconstruct, Fene Grup, Inserv, Inscut SA, Ridge Tool, Liebrecht & Wood, Teraplast si altele. Sumarul publicatiei include: * ACTUALITATE: Remodelarea afacerilor din domeniul autohton al constructiilor; Stabilitatea legislativa este fundamentala pentru investitori; Se estimeaza inca un semestru de scadere pentru antreprenori; Vanzarile de lacuri si vopsele au insumat 210 milioane de euro; Scadere de 10% pe segmentul de placi ceramice si obiecte sanitare; Contractie de pana la 20% a sectorului de adezivi si mortare uscate; Se estimeaza o usoara redresare a pietei de pardoseli; * COMPANII: ABB: Comenzi de 24 milioane USD pentru un proiect in Tulcea; FINAL DISTRIBUTION: Venituri de 4 milioane de euro; REHAU POLYMER: Incasari de 48 milioane de euro la nivel national; DEN BRAVEN: Peste 80 de firme intra zilnic in faliment; INSERV: Cifra de afaceri de 80 milioane de euro pentru 2011; TERAPLAST: Majorare partiala de 14% a cifrei de afaceri; * INVESTITII: POS-MEDIU: Investitii de peste 550 milioane de euro pentru proiecte noi; VIE CITY: Mall evaluat la 150 milioane de euro; CRAIOVA: Proiecte de circa 140 milioane de euro pentru dezvoltare; BUCURESTI: Proiect logistic, pe o arie de 45.000 mp; BISTRITA-NASAUD: Proiect industrial cu o suprafata construita de 6.000 mp; INTERAGRO: Fonduri de 72 milioane de euro pentru constructia unor centrale electrice; CLUJ: Sala polivalenta in valoare de 51 milioane de euro; BACAU: 39 milioane de euro pentru executia Spitalului Municipal; OASIS DEVELOPMENT: Ansamblu comercial de 50 milioane de euro in Oradea; * CASTIGATORI DE LICITATII: S-au contractat lucrari publice de peste 450 milioane de euro; * AGENDA EXTERNA: VDMA: Reluare a cresterii pe piata utilajelor din Germania; CECE: Comisia Europeana sprijina producatorii de utilaje; BOSCH estimeaza vanzari de peste 50 miliarde euro in 2011; TRIMO GROUP: Orientare spre pietele Europei Occidentale; FLETCHER BUILDING: Piata constructiilor va fi in recesiune pana in 2012; * ENGLISH SECTION: The market situation depends on the foreign investment flow. Mai multe detalii despre aceste aspecte, precum si alte subiecte de actualitate se regasesc in paginile revistei Agenda Constructiilor. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter