RO EN
Coșul este gol

NOU! A aparut publicatia Info-Santiere - editia februarie 2011

A aparut, recent, editia ianuarie 2011 a revistei Info-Santiere, care cuprinde informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii. De asemenea, sunt prezentate subiecte cu privire la evolutia societatilor din domeniu (aferenta contextului economic actual din Romania si sezonului rece), perspectivele cu privire la activitatea antreprenorilor din ramura de constructii (care urmeaza sa fie primii beneficiari ai redresarii pietei), aspecte actuale si prognoze pentru bransa furnizorilor de utilaje de constructii, detalii referitoare la cofinantarea de catre institutiile bancare din Romania a obiectivelor sustinute din fonduri europene, proiectele finantate prin programul Regio – reprezentand oportunitati in perioada de recesiune etc. In premiera, la rubrica Statistica, sunt prezentate 30 de diagrame relevante, ce includ date de ultima ora cu privire la evolutia unor segmente ale pietei materialelor de constructii, astfel: importuri de lacuri si vopsele in primele 9 luni din 2010 si situatia anuala a acestora (inclusiv estimari), respectiv importuri/exporturi de gresie, faianta si obiecte sanitare (cu aceleasi coordonate si, in mod suplimentar, structura tarilor de provenienta/destinatie).
Metode moderne de termoizolare a cladirilor existente
Alte subiecte de real interes pentru companiile din bransa sunt constituite de cele prezentate la rubrica de analiza, unde sunt evidentiate date cu privire la lucrarile de constructii efectuate pe plan autohton. Lucrarile atribuite antreprenorilor prin intermediul licitatiilor sunt descrise pentru 24 de judete si zona Capitalei, aceasta categorie de informatii fiind utila pentru identificarea oportunitatilor specifice de afaceri. In cadrul sectiunii Consultanta, sunt reliefate metodele moderne de termoizolare a cladirilor existente, ce pot fi utilizate si pe piata autohtona care se va baza, in intervalul urmator, pe executia preponderenta a lucrarilor de reabilitare a fondului construit existent. Totodata, un alt articol din cadrul rubricii respective se refera la modalitatile de edificare a constructiilor sustenabile. La sectiunea Agenda Externa se analizeaza principalele aspecte legate de cresterea performantei energetice a imobilelor – abordata ca principal subiect aflat in atentia autoritatilor UE. Din sumar: * ACTUALITATEA INTERNA: Prognoze incerte cu privire la reluarea trendului ascendent al pietei nationale de constructii; * STATISTICA: Situatia actuala si perspectivele importatorilor/exportatorilor de lacuri si vopsele, gresie, faianta si obiecte sanitare; * ANTREPRENORI: Urmeaza inca un an dificil pentru firmele de constructii; * ANALIZA: Piata utilajelor va dispune de conditii optime din 2013; Prudenta a bancilor in domeniul cofinantarii obiectivelor sustinute din fonduri europene; Proiectele finantate prin Regio au atins valoarea de 3 miliarde euro; Majoritatea obiectivelor realizate la nivel national in 2010 reprezinta constructii rezidentiale; * INVESTITII: Lucrari de anvergura initiate in primul trimestru al acestui an; * LICITATII: * S-au contractat noi proiecte publice in valoare de peste 75 milioane de euro * CONSULTANTA: Metode moderne de termoizolare a cladirilor existente; Constructiile sustenabile reprezinta panaceul industriei de profil; * AGENDA EXTERNA: Cresterea performantei energetice, in atentia autoritatilor UE. Mai multe detalii despre aceste aspecte, precum si alte subiecte de actualitate se regasesc in paginile revistei Info-Santiere. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter