Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a anuntat ca lucrarile de refacere si modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol, din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu, au demarat la inceputul lunii martie 2017, dupa ce vechea constructie, aflata in stare avansata de degradare, a fost demolata la finele anului trecut. Patinoarul, construit in anul 1952, dar si terenul si imobilele aferente, au fost preluate in 2013 de municipalitate, prin Hotarare de Guvern, de la Ministerul Tineretului si Sportului.
"Dupa aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) al acestuia, anul trecut, in luna noiembrie, am obtinut autorizatia de construire, in ianuarie 2017 s-a dat ordinul de incepere a lucrarilor, iar la aceasta data se executa lucrarile de excavatie", a declarat Gabriela Firea, primarul Capitalei.
Lucrarile sunt executate de asocierea UTI Grup - Astaldi, contractul, in valoare de circa 100 milioane de lei (fara TVA), fiind atribuit inca din luna septembrie 2014. Conform estimarilor PMB, patinoarul va putea fi folosit dupa doi ani, respectiv din prima parte a anului 2019.
"Am prevazut in bugetul din 2017 suma de 33,5 milioane de lei pentru acest proiect si va asigur ca, impreuna cu echipa mea, voi lua toate masurile pentru ca ritmul in care se lucreaza sa fie cel pe care ni-l dorim cu totii, iar lucrarea sa fie finalizata la timp", a precizat Primarul General.
Noul patinoar va avea o capacitate de 3.100 de locuri, o suprafata desfasurata de aproximativ 9.500 mp si va functiona atat ca patinoar, cat si ca unitate sportiva si de agrement. Astfel, complexul va fi dotat cu spatii pentru exercitii fizice clasice (bazin de inot, wellness, sala de baschet, sali de fitness si aerobic), dar si pentru disciplinele de sport urban (skateboarding, skating, byking, escalada). De asemenea, sunt prevazute si spatii comerciale dedicate sporturilor, precum si o cafenea si un restaurant). Conform datelor PMB, suprafata spatiilor comerciale si a celor cu alta destinatie (bar, cafenea, restaurant) din incinta centrului sportiv si de agrement este de aproximativ 5,5% din aria totala a constructiei.
Proiectul prevede, de asemenea, construirea unei parcari cu 108 locuri si amenajarea a peste 14.000 mp de spatii verzi atat la nivelul solului, cat si pe acoperisul cladirii, care va fi circulabil.