RO EN
Coșul este gol

BISTRITA: Bazin olimpic de inot de 35 milioane euro si complex acvatic de agrement

Compania Nationala de Investitii a demarat procedurile in vederea construirii, in municipiul Bistrita, a unui bazin olimpic de inot, in valoare de 175 milioane de lei, acesta urmand sa completeze facilitatile sportive si de agrement realizate in ultimii ani in zona Dealului Cocos, care includ o sala polivalenta, terenuri de fotbal si tenis si o partie de schi dotata cu telescaun si teleschi, informeaza Agerpres.
Anuntul privind bazinul de inot a fost facut, miercuri, de catre primarul Bistritei, Ioan Turc, pe pagina sa de socializare.
"Bistrita va deveni centru national olimpic de natatie! O bijuterie arhitecturala va fi ridicata pe un vechi amplasament din zona Cocos. Compania Nationala de Investitii, careia Primaria Bistrita i-a pus la dispozitie terenul cu utilitatile aferente, va construi langa Dealul Cocos un bazin olimpic cu cele mai moderne facilitati pentru natatie.
 
 
Obiectivul de investitii finantat cu bani de la Guvern vine sa inlocuiasca un proiect esuat al vechii administratii, prin care se dorea construirea unui aquapark cu bani de la bugetul local. Aceasta investitie in valoare de 175 milioane lei, pentru care CNI a anuntat licitatia privind studiul de fezabilitate, vine sa completeze proiectul de succes "Scoala de inot", pe care l-am initiat dupa preluarea mandatului de primar si prin care, pentru aproape 1.000 de elevi din clasele 0-IV, au fost oferite lectii gratuite de natatie la bazinele private existente in municipiu, fiind singurul program de acest fel din Romania", a scris Turc pe Facebook.
Noua investitie va crea oportunitatea organizarii de activitati sportive scolare si extrascolare si a unor competitii nationale si internationale de inot si polo.
Cladirea zonei competitionale va cuprinse un bazin de inot olimpic dupa standardele FINA, instalatii automatizate de alimentare, evacuare si filtrare a apei, instalatii de sterilizare in tratarea apei, gradene pentru spectatori, vestiare, grupuri sanitare, saune, garderoba, dusuri, sala kinetoterapie, bazin de recuperare cu hidromasaj, sala fitness, cabinet medical, sala de mese, sala de sedinte, bufet, birouri, incapere media.
 
 
Cladirea de antrenament si agrement se va realiza pe scheletul vechii investitii, nu inainte ca fundatiile deja executate sa fie expertizate tehnic, si va include bazin semiolimpic pentru copii, bazin semiolimpic pentru antrenamente, instalatii automatizate de alimentare, evacuare si filtrare a apei, instalatii de sterilizare in tratarea apei, locuri pentru spectatori, vestiare, sala de conferinte pentru minimum 300 de persoane, spatii de cazare cu minimum cinci camere (independente functional).
Investitia mai prevede o parcare pentru minimum 300 de persoane si dotarea cu panouri fotovoltaice, in vederea sustinerii consumului energetic.
Primarul Ioan Turc a adaugat ca municipalitatea va mai construi, pe locul unei foste baze sportive din zona industriala, un complex acvatic de agrement.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter