RO EN
Coșul este gol

BERD: Credite pentru cofinantarea unor proiecte de 250 milioane de euro

Banca Europeana de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va acorda doua credite in valoare totala de 20,8 milioane de euro, pentru sustinerea cofinantarii in vederea accesarii de fonduri europene pentru reabilitarea si extinderea retelelor de canalizare si alimentare cu apa potabila din judetele Bistrita-Nasaud si Dambovita. Valoarea totala a celor doua proiecte este de aproximativ 250 milioane de euro, fondurile nerambursabile fiind alocate prin Programul Operational Sectorial (POS) Mediu si reprezentand 90% din total. Institutia de creditare va acorda, astfel, un imprumut de 7,8 milioane de euro companiei Aquabis SA (din Bistrita-Nasaud) pentru cofinantarea unui proiect investitional cu o valoare totala de 83,2 milioane de euro. Prin aceasta investitie, societatea isi va extinde aria de operatiuni in 17 localitati din judet, urmand a derula lucrari de reabilitare a retelelor de canalizare si de alimentare cu apa. La finalizare, numarul clientilor Aquabis SA va creste cu aproximativ 20% pana in anul 2015, in timp ce gradul de racordare a populatiei din judet va spori de la 75% in prezent la 98% la reteaua de alimentare cu apa potabila si de la 60% la 91% in ceea ce priveste disponibilitatea sistemelor de canalizare. Celalalt credit are o valoare de 13 milioane de euro si va fi acordat Companiei de Apa Targoviste - Dambovita pentru cofinantarea unui proiect similar in valoare de 166,7 milioane de euro. Scopul programului este reabilitarea si extinderea retelelor de canalizare si de alimentare cu apa in 33 de localitati din judetul Dambovita, la finalizare intreaga populatie din regiune urmand a beneficia de aceste sisteme.
Pentru sustinerea companiilor romanesti de proiect in vederea accesarii fondurilor europene pentru dezvoltare, BERD are disponibil un fond de 200 milioane de euro, ce va fi utilizat pentru cofinantarea proiectelor respective. Informatii suplimentare, la www.ebrd.com

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter