RO EN
Coșul este gol

BCR/BRD: Imprumut de 100 milioane de euro pentru aeroportul din Otopeni

Consortiul bancar format din BRD-Groupe Société Générale (BRD) si Banca Comerciala Romana (BCR) va asigura fonduri in valoare de 100 milioane de euro pentru finantarea lucrarilor etapei a III-a a proiectului de modernizare si extindere a Aeroportului International Henri Coanda, din Otopeni. Creditul a fost acordat Companiei Nationale "Aeroporturi Bucuresti" (CNAB) SA, in urma unei licitatii deschise organizate de beneficiar in luna octombrie 2010. Suma este acordata pe o perioada de 10 ani, cele doua banci contribuind, in calitate de creditori directi, cu o cota de 50 milioane de euro fiecare. "Proiectul are legatura cu angajamentul asumat de Romania, referitor la aderarea la spatiul Schengen prin implementarea standardelor adecvate domeniului aeroportuar. Valoarea totala a investitiei este de 150 milioane de euro.
Proiectul va fi implementat prin intermediul programului de dezvoltare strategica a aeroporturilor, aria desfasurata a complexului din Otopeni urmand a fi dublata de la 650 ha la 1.250 ha. In prezent, se lucreaza la extinderea terminalului de plecari internationale, pana la o suprafata totala de 19.600 mp, termenul de finalizare fiind stabilit pentru luna iulie 2012. De asemenea, se are in vedere modernizarea terminalului de sosiri, ce va fi definitivata in decembrie 2011. Una dintre companiile de constructii participante la proiect este Astaldi, care a realizat, pana in prezent, circa 40% din lucrarile contractate, potrivit celui mai recent raport financiar elaborat de grupul din Italia.
***
CNAB SA a fost infiintata in anul 2010 prin fuziunea Companiei Nationale Aeroportul Internațional "Henri Coanda" și a Societatii Nationale Aeroportul International "Aurel Vlaicu", pentru a permite dezvoltarea coordonata a infrastructurilor aeroportuare, astfel incat sa raspunda eficient strategiilor pe termen mediu si lung in domeniul aeronautic.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter