Lindab Romania, subsidiara producatorului suedez de profile metalice si sisteme pentru ventilatii Lindab, a livrat, in cele doua decenii de activitate pe piata locala, peste 1,2 milioane de metri patrati de sisteme pentru hale metalice. Aproximativ 35% din vanzari s-au utilizat pentru constructia de spatii pentru depozitare, circa 20%, pentru unitati de productie, cate 10% pentru realizarea de depozite agricole/ ferme, respectiv pentru spatii sportive, iar diferenta de 25% din livrari a avut alte destinatii.
"Pentru perioada urmatoare estimam o stagnare a pietei constructiilor de hale metalice, urmand ca, incepand cu jumatatea anului 2017, sa se inregistreze o crestere relativ mica, dar constanta, a pietei", a declarat Andrei Sulyok, directorul general al Lindab Romania.
Primul partener al Lindab pe segmentul de hale metalice a fost compania Constructii Conico, din Sfantu Gheorghe (judetul Covasna), alaturi de care Lindab a construit prima hala pentru societatea Transilvanian Trousers Company, parte a companiei cu capital german Ready Garment Technology Romania, lider european in productia de pantaloni pentru barbati (foto).
"La acea vreme, Lindab era un brand cunoscut actionarilor firmei Transilvanian Trousers Company SA si in alegerea solutiei pentru constructia halei s-a avut in vedere colaborarea cu un producator de incredere la nivel mondial. La final, am fost un client multumit si ne-am inceput productia la termenul planificat. Desi investitia a fost realizata cu tehnologia si materialele existente in anii 1995-1996, hala de productie de peste 2.700 mp a necesitat, in timp, operatiuni de intretinere minima: au fost reparate si revopsite jgheaburile din mijlocul si de la acoperisul cladirii si au fost schimbate cadrele geamurilor montate pe hala", a declarat Attila Pall, sef al departamentului de servicii tehnice al Transilvanian Trousers Company.
Alaturi de compania Conico, Lindab a realizat mai multe lucrari reprezentative, cum ar fi fabrica de confectii New Fashion (din Targu Secuiesc), fabrica de imbuteliere a apei minerale si a bauturilor racoritoare Pepsi-Cola (Covasna), fabrica From Product (Sfantu Gheorghe), cladirea administrativa Secuiana (Targu Secuiesc) etc.
Alte proiecte de referinta pentru divizia de hale metalice a Lindab Romania sunt reprezentate de hala Optimedia, cladirea Teatrului National de Opereta, Aula Politehnica, precum si depozitele Terra Romania, Volvo, Brau Union Romania, Dacia, Bergerat Monnoyeur, dar si stadionul Cluj Arena, etc.
***
Prezenta in Romania din 1994, compania Lindab dezvolta produse si solutii complete pentru constructii, avand sediul in Stefanestii de Jos (judetul Ilfov) si un punct de lucru in Cluj-Napoca. In prezent, compania lucreaza cu 95 de angajati si a incheiat anul 2015 cu o cifra de afaceri de peste 16 milioane de euro. Compania este parte a concernului international Lindab Group, cu activitati in 31 de tari si peste de 4.300 de angajati.