Compania Criomec SA - Galati, antreprenor general de proiecte industriale, a inregistrat o crestere de 50% a business-ului din 2018 de nivelul din 2017, dupa ce a incheiat cu succes o serie de proiecte complexe. "Aceasta crestere este datorata in principal proiectelor majore de investitii externe, realizate in cadrul firmelor din grupul ArcelorMittal (in Romania, Bosnia, Cehia si Polonia) si parteneriatelor cu firme de traditie internationala din domeniul gazelor tehnice, precum Linde AG - Germania si HydroChem - divizia Linde Engineering SUA. Pe de alta parte, suntem mandri de realizarea unei investitii importante - extinderea capacitatii de productie a firmei cu o noua sectie de prefabricatie a confectiilor metalice, in valoare de aproximativ doua milioane de euro", a declarat Adriana Enescu, directorul financiar al Criomec SA Galati.
Potrivit datelor publice, Criomec a incheiat anul 2017 cu o cifra de afaceri de aproape 60 de milioane de lei.
In 2019, compania va continua colaborarea cu marii parteneri internationali din domeniul metalurgic si al gazelor naturale, dar si in domenii mai putin abordate, precum cele de gaz natural lichefiat si industriile alimentara si farmaceutica.
Totodata, in 2019 Criomec aniverseaza 25 de ani de performanta intr-un domeniu de nisa. "In intreaga activitate am pus mereu pe primul plan investitiile in specializarea angajatilor si obtinerea de noi certificate de calitate, valabile la nivel national si international. Anul 2019 poate fi o perioada de bilant, dar si un nou inceput de drum, increzatori ca putem creste organic prin forte proprii, reusind sa ne impunem ca un brand romanesc demn de luat in considerare, printre marii jucatori din piata europeana", a precizat Adriana Enescu.
Perspectivele pe termen scurt si mediu sunt favorabile activitatii companiei, in contextul prognozelor de crestere moderata inaintate de Comisia Nationala de Prognoza (CNP), care indica evolutii anuale ale volumului lucrarilor de constructii de 6,8%, 7% si, respectiv, 7,4% in perioada 2018-2020. "La nivelul ramurii industriale, consideram ca domeniul constructiilor civile industriale si metalurgice, prin proiectele de dezvoltare a capacitatilor de productie, pot constitui premisele unei cresteri sustenabile pe termen mediu, de peste 25%", a estimat reprezentanta Criomec.
Printre dificultati, managerul indica problemele legate de lipsa fortei calificate de munca. "Desi este o problema generala, intampinata de o mare parte din firmele care activeaza in industrie si nu numai, lipsa fortei de munca calificate si disponibile pentru calificare la locul de munca ramane, in continuare, un subiect de actualitate. In schimb, incercam sa ne concentram pe parteneriate cu institutiile de invatamant mediu si superior de profil, pentru atragerea tinerilor pentru specializari de perspectiva, precum electro-mecanici, electro-automatizari, sudori, tubulatori, lacatusi", a mai spus Adriana Enescu.