RO EN
Coșul este gol

CRIOMEC aniverseaza 25 de ani de activitate cu o crestere de 80% a veniturilor

Activitatea companiei Criomec SA - Galati, antreprenor general de proiecte industriale, se inscrie pe un trend crescator, veniturile acesteia majorandu-se cu 80% in 2018 fata de anul anterior, pana la 24 milioane de euro. Evolutia favorabila s-a datorat preponderent proiectelor de investitii externe derulate in special in Europa, cu parteneri din grupul ArcelorMittal Romania, Bosnia, Polonia, Cehia si cu grupul Hydrochem Linde Engineering. In continuare, perspectivele anului 2019 aduc o noua provocare, prin abordarea diferita a oportunitatilor de business, mizand pe proiecte de complexitate mai mare in domeniul productiei de confectii metalice. Conducerea Criomec estimeaza o evolutie a ponderii acestora in cifra de afaceri de la 2% in 2018 la 10% in acest an.
In 2019, compania aniverseaza 25 de ani de activitate.
Interviu cu Alexandru Serban, directorul general al Criomec SA, manager cu o experienta profesionala de 26 de ani in domeniul constructiilor industriale si 16 ani de activitate didactica universitara; in prezent, este profesor in cadrul Dept. Termotehnica, Motoare, Echipamente Termice si Frigorifice, Facultatea de inginerie mecanica si mecatronica, Universitatea Politehnica Bucuresti.
 
- De ce capacitate de productie dispuneti?
- Departamentul de Confectii metalice, dezvoltat de companie in cadrul unui nou amplasament din Galati, str. Calea Prutului nr.12, valorifica eficient resursa umana de inalta calificare si dotarile tehnice a peste 10.000 mp de spatii de productie, ce cuprind echipamente performante de ridicare, prelucrari mecanice, debitare, sanfrenare, roluit (tabla, profile, teava), sudura, sablare si vopsire. Activitatea de productie a confectiilor metalice s-a dezvoltat ca o necesitate de integrare a produselor in cadrul proiectelor de montaj instalatii si spre surprinderea noastra, s-a dovedit un motor de dezvoltare individual, prin oportunitatile create de piata, cu preponderenta din industria metalurgica si de petrol si gaze.
 
- Ce investitii aveti in vedere pe termen scurt si mediu?
- In ultimii doi ani, Criomec si-a continuat strategia de dezvoltare a capacitatilor de productie, prin investitii de peste doua milioane de euro. S-au realizat amenajari ale halei de productie, spatiilor de birouri pentru angajati, precum si achizitii de echipamente si utilaje necesare procesul de fabricatie a confectiilor si structurilor metalice. Strategia pe termen mediu va fi strans legata de previziunile economice din industrie si politica investitionala bugetata de marile companii din UE, care va impacta si domeniul in care activam. Astfel, printr-o abordare prudenta, vom incerca sa mentinem un echilibru intre cheltuielile de investitii si operationale, la nivelul volumului proiectelor angajate.
 
- Ce demersuri intreprindeti pentru atragerea tinerilor catre acest domeniu?
- Rezultatul economic si dezvoltarea activitatii companiei se bazeaza pe cea mai valoroasa resursa, cea umana. Cei 520 de angajati ai Criomec reprezinta un angajament permanent si o responsabilitate a managementului companiei. Ca o preocupare pentru viitor, in atragerea tinerilor catre acest domeniu, este interesul pentru derularea proiectelor de invatamant dual prin parteneriate incheiate cu licee si scolile profesionale tehnice. Mai departe, sustinem tinerii dornici de afirmare si de acumulare a unor cunostinte avansate, in continuarea studiilor universitare aprofundate, cu posibilitatea aplicarii practice a tuturor ideilor inovative in proiectele de cercetare ale companiei.
***
 
Adriana Enescu, director financiar al Criomec SA: "Industria constructiilor contribuie cu aproximativ 20% la emisiile globale de poluanti, ceea ce creeaza premisele ca, in urmatorii 5 ani, conform estimarilor comunicate de Comisia Nationala de Strategie si Prognoza, domeniul constructiilor sa inregistreze cea mai mare tendinta de crestere, de aproximativ 7% pe an, fata de celelalte sectoare ale economiei: industrie, agricultura si servicii. 
Aceasta tendinta va fi marcata de introducerea noilor tehnologii «verzi», nepoluante, care vor aduce eficienta atat din punct de vedere al utilizarii resurselor de materiale, cat si energetic. Desi constructiile ecologice nu sunt accesibile ca pret, pentru evolutia ascendenta a cererii, strategia de dezvoltare va avea ca sustinere componenta financiara acoperita de fondurile structurale europene acordate companiilor interesate sa investeasca pe tot parcursul etapelor de realizare a acestora, de la proiectare, constructie si intretinere, precum si de facilitatile guvernamentale acordate angajatilor ce obtin venituri salariale in acest domeniu. Pe de alta parte, firmele care activeaza in acest domeniu, inclusiv in cel conex - al serviciilor, pentru a ramane competitive pe piata locala si internationala, vor trebui sa parcurga un proces de modernizare si eficientizare a utilizarii resurselor proprii, prin adoptarea fluxurilor tehnologice noi, care au ca suport sisteme informatice performante de management pe proiect.
Anul 2019, reprezinta pentru Criomec aniversarea celor 25 de ani de activitate si, totodata, un an de bilant, care reflecta evolutia ascendenta de dezvoltare a companiei, culminand cu realizarile remarcabile aferente anului 2018, in care cifra de afaceri a atins valoarea de 24 milioane de euro. In continuare, printre prioritatile companiei se situeaza mentinerea standardelor de calitate ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 1800 ce acopera toata gama de servicii si produse realizate, precum si specializarea angajatilor in tehnologii si procese aplicate industrial. Perspectivele anului 2019 aduc o noua provocare, prin abordarea diferita a oportunitatilor de business, mizand pe proiecte de complexitate mai mare in domeniul productiei de confectii metalice.
Astfel, in ultima perioada am participat la proiecte complexe noi, realizate cu parteneri straini, precum: FLSmidth Danemarca - pentru executia constructiilor metalice tip filtre, utilizate in epurarea gazelor din industria metalurgica si a cimentului; Primetals Technologies Austria - pentru executia unor conducte de recirculare a gazelor, avand diametrul de 4 metri si o masa de aproximativ 230.000 kg, cu destinatia finala Japonia. 
Prin competenta si consecventa, am continuat colaborarea traditionala cu ArcelorMittal Galati, in cadrul proiectelor de reparatii a instalatiilor conexe furnalului - tip caupere si filtre, precum si Linde AG Germania - pentru realizarea coldbox-urilor, utilizate in cadrul fabricii de oxigen din Lituania. De asemenea, in perioada 2019-2020, o resursa importanta va fi alocata activitatii de cercetare si de dezvoltare a tehnologiilor inovative aplicate industrial. Astfel, se vor derula proiecte cu parteneri straini, privind realizarea unor prototipuri de echipamente si instalatii criogenice, si vom participa activ, in calitate de co-organizator, la cea de-a treia editie a Conferintei internationale de Criogenie si Tehnologii de Refrigerare, stimulati de interesul fata de noile descoperiri in domeniu".

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter