RO EN
Coșul este gol

Visual Fan: Crestere cu peste 19% a cifrei de afaceri si de 48% a profitului net

Visual Fan S.A., companie listata la Bursa de Valori Bucuresti sub simbolul ALW si detinatoarea brandului Allview, a inregistrat cresterea cu 19,12% a cifrei de afaceri la nivel de grup, atingand 134 milioane de lei (circa 27 milioane de euro), respectiv cu 48% a profitului, pana la 7,03 milioane de lei (1,4 milioane de euro), arata raportul cu rezultatele preliminarii (neauditate) pentru anul 2023. Fata de 2022, profitul net al grupului a sporit cu 2,2 milioane de lei.
Grupul companiei Visual Fan este format din: Visual Fan (Allview) – 100%, Visual EV Distribution -  95%, Intervision Trading (AKAI) -  61% si Headlight Solutions – (12%). Principala companie din grup, Visual Fan (Allview) a generat o cifra de afaceri de aproximativ 108 milioane lei si un profit net de 4.3 milioane lei, reprezentand un procent de 4.01% din cifra de afaceri, cu o crestere semnificativa fata de anul 2022. 
Anul trecut a marcat progrese semnificative in proiectele companiei si o diversificare continua a activitatilor pe noi segmente de piata, in linie cu strategia „Green by Allview", in special a diviziei Solar Energy. In segmentul de televizoare si telefoane, Visual Fan a inregistrat o usoara crestere a cifrei de afaceri si a profitabilitatii in comparatie cu anul 2022, cu toate ca in acest an piata electronicelor, atat la nivel local, cat si international, a inregistrat o tendinta de scadere in ceea ce priveste volumul cererii, a marjei de profitabilitate si a puterii de cumparare a clientilor finali.
Principalele evenimente din anul 2023 care au marcat parcursul companiei Visual Fan:
IT&C:
  • Divizia de telefoane a lansat cu succes smartphone-uri noi in gamele deja consacrate Soul si Viper, iar asistentul vocal AVI a primit un update considerabil prin integrarea ChatGPT.
  • Divizia de televizoare a introdus tehnologia Mini LED in portofoliul sau, consolidandu-si prezenta pe piata. 
Strategia Green by Allview: 
  • Solar Energy Industrial: Realizarile din 2023 au depasit asteptarile, proiectele de tip Full EPC (Engineering, Procurement, and Construction) finalizate depasind obiectivul initial al companiei de a implementa centrale fotovoltaice cu o capacitate totala de 20 MW. 
  • Solar Energy Rezidential: Visual Fan este instalator autorizat in programul AFM Casa Verde 2023.
  • Visual EV: Lansarea noii divizii Allview Auto si lansarea primului model din gama, CityZEN, vehicul 100% electric accesibil, care poate fi condus incepand de la varsta de 16 ani. 
  • ERA: Lansarea aplicatiei Allview Era HoReCa a oferit solutii inovatoare pentru industria HoReCa.
"Rezultatele obtinute in 2023 reflecta angajamentul nostru fata de inovatie, sustenabilitate si performanta. Vom continua pe aceasta traiectorie ascendenta si in 2024, dezvoltandu-ne portofoliul de produse si servicii, contribuind la modelarea unui viitor mai curat si eficient energetic", a declarat Lucian Florentin Peticila, CEO al Visual Fan S.A.
Pentru anul 2024, Visual Fan si-a fixat obiective ambitioase, menite sa consolideze pozitia in industrie:
  • Dezvoltarea continua a portofoliului de device-uri smart ramane o prioritate, iar lansarea smartphone-ului Soul X20 reprezinta doar inceputul unei serii de inovatii pregatite pentru acest an in care compania sarbatoreste implinirea a 20 de ani de la inregistrarea brandului Allview. 
  • Compania va dezvolta divizia Solar Energy si isi propune atingerea unui portofoliu de proiecte Full EPC de peste 80 MW. 
  • Compania este hotarata sa isi extinda noua linie de business, Allview Auto, lansand cel putin inca doua modele electrice in 2024, adaptate diverselor nevoi ale clientilor sai. 
  • Visual Fan a demarat anul cu o miscare strategica prin achizitionarea unui nou pachet de actiuni in cadrul companiei Intervision Trading, atingand astfel un total de 70% din pachetul de actiuni al distribuitorului exclusiv al brandului Akai pe pietele din Romania, Europa Centrala si de Est.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter