RO EN
Coșul este gol

VEGO a elaborat Reglementarile tehnice pentru implementarea BIM in Romania

Compania romaneasca Vego, lider in domeniul proiectarii si dezvoltarii de sisteme de inteligenta artificiala, a elaborat Reglementarile tehnice pentru implementarea BIM in Romania, respectiv RTC 8 - Ghid privind managementul si monitorizarea informatiilor generate in sistem BIM si RTC 9 - Ghid privind utilizarea instrumentelor BIM in generarea si gestionarea datelor digitale aferente constructiilor. Documentele au fost realizate de echipa de experti VEGO in cadrul proiectului "Cresterea coerentei cadrului normativ si a eficientei reglementarilor tehnice in domeniul constructiilor", cod SIPOCA 731, pentru Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei (MDLPA).
"Avem placerea de a va informa ca, in data de 20 octombrie 2023, a fost oficializat prin publicarea in Monitorul Oficial, partea I nr. 950, respectiv 950 bis, Ordinul pentru aprobarea primului document - RTC 8 - 2022 «Ghid privind managementul si monitorizarea informatiilor generate in sistem BIM». Ghidul se aplica proiectelor pilot din sectorul public, conform Foii de parcurs privind implementarea metodologiei BIM (Building Information Modelling) la nivel national, etapa 3 - demararea introducerii BIM la nivel national si implementarea de proiecte-pilot. Ghidul are caracter de recomandare pentru toate proiectele de investitii publice si se aplica proiectelor de investitii private, in cazul in care initiatorul opteaza pentru realizarea acestora cu ajutorul metodologiei BIM", au anuntat reprezentantii VEGO.
Implementarea in BIM a proiectelor pilot se va efectua pana la finalul trimestrului al III-lea al anului 2026, conform Foii de parcurs, urmand ca, incepand cu ultimul trimestru al anului 2026 sa fie demarata Etapa 4 de implementare BIM in Romania - dezvoltarea si extinderea BIM la scara larga.
Forma RTC 8 publicata in Monitorul oficial 950 Bis poate fi descarcata de aici

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter