Sistemul de canalizari interioare din polipropilena din portofoliul de Instalatii al TeraPlast este BIM ready. Astfel, compania face primii pasi in dezvoltarea de solutii integrate de design si proiectare a lucrarilor de constructii, ca parte din procesul de transformare digitala.
Biblioteca TeraPlast contine 160 de repere pentru canalizari interioare, tevi si fittinguri din polipropilena. Compania isi propune sa imbogateasca in continuare baza de date pentru Autodesk-Revit pentru a oferi instrumente eficiente clientilor, inca din fazele incipiente de proiectare. Autodesk-Revit este cel mai raspandit program de arhitectura si constructie care ofera o perspectiva digitala completa asupra proiectului.
„Digitalizarea este pe agenda tuturor, in toata lumea. Provocarea sta in integrarea ei la nivelul proceselor companiilor. Investitiile in digitalizare pot aduce randamente de pana la 800%, conform datelor publice. Raportul Comisiei Europene indica Romania pe penultimul loc in UE in DESI (Indicele economiei si societatii digitale). Romania are una dintre cele mai mici rate de integrare a tehnologiei digitale si servicii publice digitale . Grupul nostru se aliniaza la directia de schimbare ceruta in Europa si isi doreste sa aiba un rol de de promotor. Cultura paperless pe care ne-o propunem este doar o parte din transformarea noastra digitala. Produsul trebuie adus aproape de client, de utilizator, iar solutiile digitale integrate de proiectare sunt locul unde trebuie sa fii prezent. Dezvoltarea noastra se concentreaza pe a raspunde pe toate planurile cerintelor intr-un domeniu competitiv, al lucrarilor din ce in ce mai complexe, care insa trebuie sa tina pasul si cu evolutia modului de lucru al celor implicati, in acest caz proiectarea 3D” a declarat Ovidiu Gurau, director comercial TeraPlast.
Building Information Modeling reprezinta o facilitate multidisciplinara care permite ridicare virtuala a unei cladiri cu toate elemente sale inainte de lucrarile efective. Sistemul, bazat pe un model inteligent si alimentat intr-o platforma de cloud, aduce la un loc toti factorii si elementele implicate, cu efect de maximizare a productivitatii.
Fisele tehnice anexate fiecarui produs permit inclusiv extragerea la final a unui deviz estimativ cu necesarul de materiale pentru a avea o imagine clara si asupra fluxului cantitativ.
La nivelul Grupului TeraPlast, procesul de digitalizare si optimizare operatiunilor este intr-un stadiu avansat, prin adoptarea unor solutii inteligente adaptate fiecarui segment de activitate. Compania utilizeaza, printre altele, serviciile RPA (Robotic Process Automation) dezvoltate de UiPath pentru analiza bonitatii clientilor, inregistrarea si alocarea platilor sau instrumente de business intelligence precum Qlik View care transforma seturi de date brute in cunostinte personalizate. Sunt solutii bazate pe inteligenta artificiala care cresc viteza de lucru, acuratetea si optimizeaza costurile.
Evenimente Recente
- Grupul TeraPlast a devenit in aprilie parte a UN Global Compact, cea mai importanta initiativa privata in domeniul guvernantei corporative responsabile. Prin aceasta aderare voluntara, TeraPlast si-a luat angajamentul pentru dezvoltarea sustenabila si promovarea principiilor din domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului si anti-coruptiei.
- TeraPlast a obtinut avizul autoritatilor de concurenta pentru preluarea Somplast, un pas necesar in procesul de integrare a companiei in Grup.
- In trimestrul I, Grupul TeraPlast a raportat o cifra de afaceri de 108 milioane de lei, in crestere cu 28% fata de T1 din 2020. EBITDA la nivel de Grup a urcat cu 61% fata de aceeasi perioada a anului 2020, pana la 17,5 milioane de lei, in timp ce profitul operational s-a dublat.