RO EN
Coșul este gol

NEMETSCHEK: Evolutie semnificativa a incasarilor din primul trimestru

Primul trimestru al anului 2013 a reprezentat o perioada optima pentru compania Nemetschek, care a inregistrat o crestere de 5,1% a veniturilor, pana la 43,7 milioane de euro, comparativ cu cele 41,6 milioane de euro consemnate in intervalul ianuarie-martie 2012. In continuare, Germania a constituit piata principala a grupului (40,8% din totalul vanzarilor), valoarea operatiunilor intreprinse ajungand la 17,8 milioane de euro (+11,1% in raport cu primele trei luni ale anului precedent). Cele patru segmente de activitate ale corporatiei - proiectare, multimedia, constructii, management - au beneficiat de o evolutie pe toate planurile. Astfel, operatiunile de proiectare au crescut cu 3,2%, situandu-se la 34,7 milioane de euro, fata de cele 33,6 milioane de euro consemnate in perioada similara a anului precedent, in timp ce activitatea de multimedia s-a apreciat cu 15,7%, ajungand la o valoare totala de 4,1 milioane de euro. Divizia software pentru constructii a raportat o majorare usoara, pana la 3,8 milioane de euro, comparativ cu cele 3,4 milioane de euro inregistrate in primul trimestru din 2012, iar cea de management a consemnat o stagnare la nivelul de un milion de euro. In ceea ce priveste evolutia companiei pentru anul in curs, managerii Nemetschek considera ca tinta de crestere de pana la 9% este una tangibila, in pofida contextului economic dificil. De asemenea, se estimeaza ca indicele de rentabilitate EBITDA se va situa la un nivel de 22%-24% din valoarea veniturilor, in special datorita managementului avansat al costurilor si trendului crescator al vanzarilor.
***
Compania germana Nemetschek a intreprins o activitate indelungata in Romania, fiind prezenta pe piata locala inca din anul 1993, prin intermediul subsidiarei Nemetschek Romania Sales & Support. Conform informatiilor furnizate pe portalul Ministerului Finantelor Publice, filiala a consemnat o cifra de afaceri de 1,97 milioane de lei, in anul 2011. Informatii suplimentare la www.nemetschek.com.
 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter