RO EN
Coșul este gol

GRAITEC: Programul de software pentru proiectare se elaboreaza la Bucuresti

Holdingul Graitec, dezvoltator international de software pentru proiectare in domeniul constructiilor civile si industriale, a raportat in 2012 venituri de 30,8 milioane de euro, consemnand o crestere de peste 20% fata de anul anterior. Francis Guillemard, CEO al grupului Graitec, precizeaza ca tinta pentru 2013 vizeaza o majorare de 15% a cifrei de afaceri, fiind sustinuta de infiintarea a noi reprezentante in SUA, India si Brazilia. In prezent, compania are 13 filiale in Canada, Cehia, Marea Britanie, Franta, Germania, India, Italia, Romania, Federatia Rusa, Singapore si SUA. In tara noastra este localizat departamentul R&D (Research and Development) al grupului Graitec, unde lucreaza 40% dintre angajatii companiei si prin intermediul caruia se asigura dezvoltarea aplicatiilor din suita Graitec Advance.
 
- Care sunt rezultatele financiare raportate anul trecut la nivel de grup?
- Intr-un context economic destul de dificil, pot spune ca 2012 a fost un an deosebit pentru Graitec, care a realizat venituri de 30,8 milioane de euro, consemnand o crestere de 20,3% fata de precedentele 12 luni. Practic, ne-am depasit tinta propusa de 29 milioane de euro, iar profitul net s-a majorat cu 125%, ajungand la 5,4 milioane de euro. Suita BIM Graitec Advance a inregistrat cresteri de 30% in ceea ce priveste licentele comercializate, mai mult de jumatate din veniturile totale ale grupului fiind datorate acestei solutii. La nivel de produs, Advance Steel si-a mentinut pozitia ascendenta, inregistrand un salt de 54%, comparativ cu 2011. Aproximativ 1.200 de licente Advance Steel au fost vandute anul trecut unui numar de 700 de clienti, ceea ce a insemnat ca aproximativ 6 noi utilizatori s-au alaturat comunitatii Graitec. Trebuie remarcat faptul ca utilizatorii nostri au facut deja trecerea de la un program 2D la o solutie integrata BIM.
 
- Cum caracterizati activitatea companiei pe piata romaneasca?
- Graitec Romania si-a consolidat pozitia pe piata locala, avand o majorare de 24% fata de anul anterior. Toate cele trei programe ale suitei BIM Graitec Advance au inregistrat sporiri ale comenzilor. De asemenea, precizez ca aici, in Romania, este localizat departamentul R&D (Research and Development) al grupului Graitec. Acesta asigura dezvoltarea aplicatiilor din suita Graitec Advance, aproximativ 40% din totalul de 280 de angajati ai grupului la nivel mondial desfasurandu-si activitatea in cadrul sectiei R&D.
 
- Ce obiective si planuri strategice ati stabilit pe termen scurt?
- Dorim ca in 2013 procesul de crestere economica sa fie la fel de accelerat, in principal pe pietele din Asia si America de Nord. Nu vom neglija nici zonele in care deja suntem activi de foarte mult timp, prin noi achizitii strategice, atat pentru a ne consolida pozitia, cat si pentru a accesa noi segmente specifice. Am incredere deplina in strategia noastra, in echipa alaturi de care lucrez si in solutiile software pe care le oferim si sunt convins ca anul curent va fi unul de exceptie pentru Graitec. Pentru a detalia, avem in vedere extinderea pe piata solutiilor software pentru proiectare structurala si, totodata, consolidarea pozitiei strategice de lider in domeniu. Astfel se are in plan infiintarea a noi filiale comerciale in SUA, in India si, probabil, in Brazilia. Strategia grupului ramane in continuare axata pe atragerea unui numar cat mai mare de utilizatori si pe obtinerea unei cote de piata din ce in ce mai mari. Avand in vedere contextul dificil din domeniul constructiilor civile, grupul si-a planificat pentru 2013 o majorare de 15% a cifrei de afaceri si de 40% a profitului. Graitec va angaja aproximativ 20 de noi specialisti pentru a sustine aceasta crestere propusa pentru 2013. De asemenea, o noua versiune a programului va fi lansata in al treilea trimestru al acestui an.
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter