RO EN
Coșul este gol

FPSC a finalizat implementarea proiectului Digiconstruct, finantat prin POCU

Federatia Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), in parteneriat cu Wolfbau Group, a implementat cu succes proiectul "Digiconstruct - Competente digitale pentru industria constructiilor", cofinantat prin Programul Operational Capital Uman (POCU) 2014-2020. Proiectul s-a derulat la nivel national, in toate cele sapte regiuni mai putin dezvoltate ale Romaniei, pe o perioada de 14 luni, respectiv intre noiembrie 2022 - decembrie 2023.
Obiectivul general al proiectului a fost reprezentat de realizarea unui program integrat de informare, formare si certificare intr-o paleta completa de competente digitale pentru un numar de 350 de angajati din sectorul constructii, minim 35 de IMM-uri si asistarea a cel putin 10 dintre acestea in introducerea de programe relevante de invatare la locul de munca la 6 luni dupa finalizarea sprijinului. 
Valoarea totala a proiectului a fost de 2,9 milioane de lei, din care 2,84 milioane de lei au fost contributia UE.
 
Rezultatele proiectului
• 72 de intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) sprijinite in vederea promovarii unei ocupari sustenabile si de calitate a fortei de munca, precum si a imbunatatirii nivelului de cunostinte/ competente/ aptitudini ale angajatilor, aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC si SNCDI;
• 10 programe de formare dezvoltate, cu scopul cresterii nivelului de competente digitale ale angajatilor;
• 372 angajati care au beneficiat de cel putin un program de formare in cadrul proiectului DIGICONSTRUCT; 
• peste 320 persoane care au dobandit o calificare/ care si-au validat competentele in sectoarele economice/ domeniile cu specializare inteligenta aferente SNC/SNCDI la incetarea calitatii de participant;
• 10 IMM-uri consiliate in vederea organizarii si implementarii de programe de invatare la locul de munca, cu scopul formarii angajatilor in utilizarea de instrumente digitale de lucru.
 
Informatii suplimentare despre implementarea proiectului, intr-un interviu cu Adriana Iftime, directorul general al FPSC si Manager Proiect Digiconstruct.
 
 
 

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter