RO EN
Coșul este gol

NOU! A aparut publicatia Info-Santiere - editia martie-aprilie 2011

A aparut, recent, editia martie-aprilie 2011 a revistei Info-Santiere, care cuprinde informatii referitoare la situatia actuala si perspectivele pietei nationale de constructii. De asemenea, sunt prezentate subiecte cu privire la evolutia societatilor din domeniu (aferenta contextului economic actual din Romania), perspectivele cu privire la activitatea antreprenorilor din ramura de constructii (din perspectiva faptului ca s-au reluat lucrarile de executie a unor obiective de anvergura), aspecte actuale si prognoze pentru bransa arhitectilor etc. De asemenea, la rubrica Statistica, sunt prezentate 32 de diagrame relevante, ce includ date de ultima ora cu privire la evolutia unor segmente ale pietei materialelor de constructii, astfel: importuri de lacuri si vopsele in primele 9 luni din 2010 si situatia anuala a acestora (inclusiv estimari), respectiv exporturi de gresie, faianta si obiecte sanitare (cu aceleasi coordonate si, in mod suplimentar, structura tarilor de destinatie). Alte diagrame se refera la aspecte legate de dinamica pietei de scule electrice (masini de gaurit, ferastraie si masini de polizat/slefuit), analizate prin prisma celei mai relevante componente (exportul).
Metode moderne de fonoizolare a cladirilor existente
Alte subiecte de real interes pentru companiile din bransa sunt constituite de cele prezentate la rubrica de analiza, unde sunt evidentiate date cu privire la lucrarile de constructii industriale si la cladirile de birouri efectuate pe plan autohton. In cadrul sectiunii de investitii se remarca articolul cu privire la dinamica actuala a activitatii antreprenorilor, fiind descrise cele mai importante proiecte specifice din intreaga tara. Lucrarile atribuite prin intermediul licitatiilor sunt descrise pentru 26 de judete si zona Capitalei, aceasta categorie de informatii fiind utila pentru identificarea oportunitatilor specifice de afaceri. La rubrica de consultanta, sunt reliefate tehnologiile si materialele moderne de fonoizolare a cladirilor, ce pot fi utilizate si pe piata autohtona care se va baza, in intervalul urmator, pe executia preponderenta a lucrarilor de reabilitare. Totodata, alte articole din cadrul sectiunii respective se refera la solutiile si sistemele speciale pentru realizarea de case pasive, la implementarea conceptului "SixSigma" in domeniul constructiilor, precum si la una dintre principalele prioritati ale autoritatilor UE – si anume implementarea conceptului de proiectare ecologica in statele membre ale comunitatii. Din sumar: * ACTUALITATEA INTERNA: Premise favorabile initierii perioadei de recuperare a pierderilor in bransa de constructii; * STATISTICA: Situatia actuala si perspectivele importatorilor/exportatorilor de lacuri si vopsele, gresie, faianta, obiecte sanitare si scule electrice; * ANTREPRENORI: S-au reluat lucrarile de executie a unor obiective de anvergura; * PROIECTARE: Lipsa proiectelor publice limiteaza posibilitatile de exprimare a arhitectilor la nivel national; * ANALIZA: Peste 1.000 de santiere operationale in cazul centrelor industriale; Cladirile de birouri detin ponderea in Bucuresti-Ilfov si Transilvania; * INVESTITII: Lucrarile importante din toata tara reflecta cu acuratete dinamica actuala a activitatii antreprenorilor; * CASTIGATORI DE LICITATII: * Un stadion din Cluj-Napoca reprezinta cel mai important proiect contractat in primele doua luni din 2011; * CONSULTANTA: Tehnologii si materiale moderne pentru fonoizolarea cladirilor; Solutii si sisteme speciale pentru realizarea de case pasive; Implementarea conceptului "SixSigma" in domeniul constructiilor; Proiectarea ecologica ramane o prioritate pentru autoritatile UE. Mai multe detalii despre aceste aspecte, precum si alte subiecte de actualitate se regasesc in paginile revistei Info-Santiere. Pentru informatii suplimentare, click aici!

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter