RO EN
Coșul este gol

SONDAJ: Diminuarea cifrei de afaceri in 2010 – confirmata de operatorii bransei

Rezultatul sondajului de opinie - efectuat pe portalul de afaceri www.agendaconstructiilor.ro in perioada 4 noiembrie 2010 – 20 ianuarie 2011 si intitulat "Cum estimati ca va evolua cifra de afaceri din 2010, fata de 2009?" - arata faptul ca majoritatea respondentilor (34,4% din total) si-a exprimat o atitudine transanta cu privire la acest aspect. Astfel, cei mai multi manageri ai firmelor de constructii care au dat curs sondajului sustin ca nivelul vanzarilor se va afla in scadere cu mai mult de 30%. Totodata, inca 25% din reprezentantii firmelor chestionate au aratat ca nivelul declinului este cuprins intre 10% si 30%. De asemenea, cu o pondere de 3,1%, cativa respondenti au indicat faptul ca situatia pietei din 2010 permite mentinerea nivelului valoric din 2009. In fine, 9,4% din managerii companiilor respondente au sustinut ca regresul vanzarilor este cuprins intre 1% si 10%, in timp ce ponderea celor ale caror afaceri au inregistrat o majorare a incasarilor se situeaza la 28,1%. Dupa cum se poate observa, analizand raspunsurile conducerii firmelor chestionate, rezulta ca numarul factorilor de decizie din sectorul de constructii care au indicat o scadere este covarsitor (68,8% din total), numai 31,2% dintre respondenti reusind sa-si stabilizeze vanzarile sau sa consemneze o sporire a cifrei de afaceri.  
Pesimism cu privire la situatia pietei de tamplarie
Un sondaj cu acelasi subiect, derulat pe portalul de afaceri www.fereastra.ro in perioada 25 octombrie 2010 – 20 ianuarie 2011, arata ca reprezentantii firmelor din bransa de tamplarie termoizolanta au indicat un trend similar de involutie a veniturilor proprii, in ansamblu. Astfel, circa 35% din total arata faptul ca veniturile au scazut cu peste 30%, aproape 25% precizand ca diminuarea este cuprinsa intre 10% si 30%, iar cota respondentilor care sustin ca regresul s-a plasat la un nivel de 1% - 10% este de 10%. In schimb, managerii care sustin ca incasarile s-au majorat in raport cu anul precedent detin o pondere de numai 10%, iar cei care au reusit sa-si mentina cifra de afaceri au o cota de 20% din raspunsurile totale. In consecinta, scaderea volumului activitatii si – implicit – a cifrei de afaceri a fost raportata de 70% din reprezentantii societatilor implicate pe piata de ferestre, nivelul celor care au reliefat o situatie de stabilizare sau ascensiune fiind de 30%. In schimb, spre deosebire de managerii firmelor de tamplarie, in randul celor optimisti ponderea este detinuta de persoanele care sustin ca, in 2010, nivelul veniturilor a fost acelasi ca in anul 2009. Va invitam sa participati la noile sondaje aflate in derulare, intitulate "Ce tendinte se vor inregistra in 2011 in domeniul proiectelor de constructii?" (publicat pe portalul Agenda Constructiilor), respectiv "Cum vor evolua, in 2011, importurile de sisteme pentru executia de tamplarie?" (in cadrul site-ului Fereastra). Rezultatele vor fi prezentate intr-o editie viitoare a Stirilor Agenda Constructiilor si Fereastra.

AGENDA CONSTRUCTIILOR

Vizualizaţi acum şi valorificaţi toate oportunităţile!
Ştiri de calitate și informaţii de afaceri pentru piaţa de construcţii, instalaţii, tâmplărie şi domeniile conexe. Articolele publicate includ:
- Ştiri de actualitate, legislaţie, informaţii statistice, tendinţe şi analize tematice;
- Informaţii despre noi investiţii, lucrări, licitaţii şi şantiere;
- Declaraţii şi comentarii ale principalilor factori de decizie /formatori de opinie;
- Sinteza unor studii de piaţă realizate de către organizaţii abilitate;
- Date despre noile produse şi tehnologii lansate pe piaţă.
AGENDA INVESTITIILOR
EURO-CONSTRUCTII
EURO-FEREASTRA
FEREASTRA

Abonare newsletter